Annonce
Østjylland

Job-smagsprøve sender ledige i arbejde

Jobcenter Syddjurs har succes med at tilbyde uddannelsesforløbet "Før-Sosu" til ledige over 25 år. Forløbet er udviklet i samarbejde med ældreområdet, som mangler flere hænder, og Randers Social- og Sundhedsskole, som afvikler kurset. Pr-foto

Jobcenter Syddjurs har succes med at tilbyde uddannelsesforløbet "Før-Sosu" til ledige over 25 år.

Syddjurs: Med et stigende antal ældre er der et stort behov for flere medarbejdere i kommunens plejecentre og i hjemmeplejen. Ældreområdet har derfor i samarbejde med kommunens jobcenter udviklet tilbuddet "Før-Sosu". Her har ledige over 25 år mulighed for at "smage" på en uddannelse som social- og sundhedshjælper på ældreområdet gennem fem ugers undervisning og to en halv uges praktik.

Uddannelsestilbuddet er en succes ifølge en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune. Efter endt forløb vælger mange at tage den fulde uddannelse som social- og sundhedshjælper i Randers. På efterårets hold er der 19 tilmeldte, og alle har valgt at melde sig til den videre uddannelse.

Annonce

Får voksenelevløn

- Før-Sosu-kurset er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når vi tænker på tværs af kommunens fagområder. Ældreområdet mangler sosu-hjælpere, og derfor er det oplagt, at vi hjælper de ledige med at blive introduceret til området og de gode job, som findes der. Resultaterne er også rigtig flotte, da vi kan se, at næsten alle deltagerne vælger at tage den videre uddannelse til sosu-hjælper, siger formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen i pressemeddelelsen.

Før-Sosu-forløbet afvikles af Randers Social- og Sundhedsskole lokalt i kommunen, og deltagerne visiteres af Jobcenter Syddjurs. Ved efterfølgende elevansættelse ansættes deltagerne på voksenelevløn, og det giver flere af de ældre ledige mulighed for at skifte til en ny branche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce