Annonce
Aarhus

Classic Race har fået ny direktør: Aarhus' svar på George Clooney sætter sig i førersædet

Den århusianske erhvervsmand, Poul Dalsgaard, skal fra 1. august stå i spidsen for Classic Race i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
En kendt århusiansk erhvervsmand skal fra 1. august stå i spidsen for Classic Race i Aarhus.
Annonce

AARHUS: I begyndelsen af juni meldte Mike Legarth, at han stoppede efter fire år på posten som direktør for Classic Race.

Nu er hans afløser fundet. Valget er faldet på den århusianske erhvervsmand, Poul Dalsgaard, der i mere end 30 år har været involveret i vidt forskellige brancher både som direktør og bestyrelsesmedlem.

I 2001 startede Poul Dalsgaard – sammen med en forretningspartner – Protect, der siden er blevet en af verdens førende sikkerhedsvirksomheder. Protect opfandt "røgkanonen" til sikring mod indbrud. Det blev en kæmpesucces, og i dag leverer firmaet sikkerhedsløsninger til 54 forskellige lande.

I 2017 solgte Poul Dalsgaard virksomheden men fortsatte som administrerende direktør. Efter en stor vækst i 2018 forlod han stillingen i maj og søgte nye udfordringer.

- Classic Race Aarhus må siges at være en helt ny udfordring, udtaler Poul Dalsgaard i en pressemeddelelse.

- Det er en ære for mig at blive en del af et arrangement, der i høj grad hviler på frivilligt arbejde fra 1000 engagerede mennesker. Mit hjerte brænder for Aarhus, så jeg glæder mig meget til at være med til at videreudvikle dette enestående event, siger Poul Dalsgaard.

Poul Dalsgaard

  • Født i Hasle, Aarhus, 25. juli 1961.
  • Bosat i Risskov og gift med Dorte Grynderup. Sammen har de tre børn.
  • Uddannelse: HA fra Handelshøjskolen i Aarhus.
  • Købte sin fars gravør- og stempelvirksomhed Hammerschmidt Eftf. som 17-årig. Solgte den som 25-årig.
  • Efter uddannelsen ansat hos Apple i Aarhus, Dana Data i Aarhus, Martin Gruppen i Aarhus, Dansommer i Aarhus. Har desuden haft en del bestyrelsesposter igennem de seneste 20 år.
  • Startede i 2001 Protect sammen med Hjørleif Johansen. Firmaet fremstiller tågekanoner til tyverisikring af såvel private hjem som virksomheder. Solgte i 2017 hovedparten af aktierne i Protect til investeringsselskabet Genua, og arbejdede videre i firmaet som administrerende direktør og bestyrelsesmedlem til maj 2018.
  • Fra 1. august ny direktør for Classic Race.
Annonce

Lighed med Clooney

Poul Dalsgaard har siddet i flere end 15 bestyrelser, blandt andet en periode som formand for Erhvervsforum-Aarhus, der er et netværk af 75 erhvervspersoner i Aarhus Kommune.

De mange kontakter er noget, der glæder bestyrelsen i Classic Race Aarhus, hvor hele overskuddet går til forbedring af børns trafiksikkerhed.

- Vi er stolte af at kunne tiltrække en så stærk personlighed som Poul Dalsgaard. Hans kontakter og netværk er enestående og kombineret med Pouls store engagement, er vi sikre på, at han er den helt rigtige til at videreudvikle vores event, siger Claus Søgaard Poulsen, bestyrelsesformand i Classic Race Aarhus Fond.

Foruden alle de erhvervsmæssige meritter kan Poul Dalsgaard også skrive skuespiller på CV'et.

Hans lighed med den amerikanske skuespiller George Clooney kastede for nogle år siden en mindre filmrolle af sig. Poul Dalsgaard spillede George Clooney i filmen "The Making of Plus One". Den amerikanske spillefilm blev optaget i Cannes under filmfestivalen, og her måtte århusianeren beredvilligt skrive autografer. Det har han gjort flere gange under rejser rundt i verden, fordi folk tror, han er den amerikanske skuespiller.

- Jeg nænner simpelthen ikke at fortælle folk, at jeg bare er Poul fra Aarhus, for de er virkelig begejstrede over at møde George Clooney, så jeg skriver autografer og lader mig fotografere, har 58-årige Poul Dalsgaard tidligere fortalt til Århus Stiftstidende.

Han tiltræder som direktør for Classic Race 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce