Annonce
Østjylland

Johnny klar til løb gennem Amerika

<p>Løbet ved Middelfart gav den 53-årige ingeniør masser af brugbar erfaring, når det kommer til at planlægge et langt løb med et team omkring sig. Foto: Kim Bach</p>

Med masser af udfordringer - ud over de evige smerter i kroppen - har Johnny Stausholm kvalificeret sig til verdens hårdeste cykelløb.

Når hverdagen er en konstant kamp mod smerter i kroppen, så kan 643,7 kilometer på en cykel på 24 timer virke som en uoverskuelig opgave.

Natruten var hård for Johnny Stausholm her klokken 05.24. Flere gange overvejede han at stoppe. Foto: Kim Bach

Det har dog ikke standset grenaaenseren Johnny Stausholm, der til daglig bor i Ålgård i Norge, i at kvalificere sig til verdens hårdeste cykelløb - Race Across America (RAAM) i 2017.

»Det var rigtig hårdt for kroppen. Jeg er først kommet tilbage på cyklen igen torsdag,« siger Johnny Stausholm, der formåede at tilbagelægge ikke mindre end 663,8 kilometer på den tohjulede.

Annonce

Den 53-årige ingeniør, der i 2001 var involveret i en trafikulykke i Norge, hvor han fik ødelagt to nakkeskiver og dagligt lever i et smertehelvede, har for nyligt fået konstateret ledgigt i hele kroppen, men det afholder ham ikke fra at have store planer for sin deltagelse i løbet på tværs af USA.

»Jeg tænker ikke, at jeg skal være den første over stregen, men jeg vil gennemføre løbet. Det kommer dog til at kræve, at vi planlægger os ud af rigtig mange ting. Og mit team skal nok være mere vågne end normalt, så de er klar til at hjælpe mig,« siger Johnny Stausholm, der regner med et team på 11 personer, en følgebil samt et par mobile homes.

Udstyrsproblemer

Noget, der ikke er billigt.

»Jeg regner med, at der skal samles omkring 400.000 kroner sammen i sponsorater, så det kan løbe rundt. Og der går jeg snart i gang med de første samtaler.«

Snak var der også mere af end planlagt ved gennemførelsen af Xtreme Melfar 24 ved Middelfart sidste weekend.

»Der var masser af problemer undervejs med blandt andet baghjulet, som vi bagefter fandt ud af havde kørt på bremsen i knap 510 kilometer. Derudover havde jeg det generelt ikke godt med varmen, så jeg fik ikke meget at spise. Det gav også nogle flere pauser, end jeg havde planlagt,« siger Johnny Stausholm, der også måtte bruge aftenen før løbet på at få fikset en bagskifter til gearene.

»Så jeg fik ikke meget søvn om natten. Det gør bare, at jeg er endnu mere stolt af min kvalifikation, som har været min store drøm længe.«

Og han takker teamet, der var en stor hjælp og støtte undervejs.

Annonce

Bliver ved og ved

Hvornår drømmen bliver til virkelighed ved cykelentusiasten ikke endnu, men kvalifikationen gælder til 2017 og 2018, og han håber på, at det allerede bliver i 2017, at han skal prøve kræfter med løbet.

Et løb, der i Danmark for alvor blev kendt, da cykelrytteren Anders Tesgaard sidste sommer blev ramt af en pickup truck om natten med svære skader i hjernen til følge.

»Lige nu tænker jeg på nogle af de næste løb, som jeg skal i gennemføre i løbet af sommeren, og efter sommeren begynder vi for alvor at planlægge en gennemførelse af RAAM i 2017,« siger Johnny Stausholm, der i slutningen af måneden skal køre 600 kilometer i Jotunheimen Super Randonnée og i juli måned prøver kræfter med Length of Sweden, hvor 2.100 kilometer skal gennemføres på seks døgn.

»Jeg er jo efterhånden vant til at køre de her lange løb, så det bliver jeg ved med,« siger Johnny Stausholm med et lille grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce