Annonce
Østjylland

Johnny må sætte drømmen på pause

<p>Behandlingerne hos Jørgen Larsen i Gjerrild har hjulpet Johnny med at smertebehandle sine skader, men det kræver operationer, hvis han vil helt ovenpå igen. Arkivfoto: Tommy Loberg Jøns</p>

Nødvendige operationer i begge arme og hænder sender planerne om at krydse USA på cykel i verdens hårdeste cykelløb langt ud i fremtiden.

52-årige Johnny Stausholm, født og opvokset i Grenaa, må sætte sin drøm om at cykle verdens hårdeste cykelløb Race Across America (RAAM) på standby i længere tid.

I næste måned skulle han have kørt kvalifikation til løbet i Middelfart.

Flere operationer i hans underarme og hænder er så nødvendige, at lægerne i Norge allerede har haft ham under kniven. Og der venter meget mere i den nærmeste fremtid.

Annonce

Det er to nerver i begge hænder samt en nerve i hver underarm, der er så klemte, at den 52-årige ingeniør risikerer varige mén, hvis ikke han får det ordnet nu.

»Det kom helt bag på mig, og det tog hårdt på mig. Men jeg er nødt til at kigge på det positive i tingene, og nu får jeg hjælp til nogle af de smerter, som jeg har gået med så længe,« fortæller Johnny fra Norge, hvor han mandag risikerer flere dårlige nyheder.

Her besøger han en kiropraktor, der skal forsøge at få styr på de smerter i lysken og korsryggen, som han oplevede, inden han kom til Grenaa for at få behandling hos Jørgen Larsen i Gjerrild. Siden da er smerterne blot blevet værre og har flere gange betydet, at Johnny havde svært ved at gennemføre cykelløb i Norge.

»Nu gør jeg alt det, som jeg kan for at få styr på nogle af mine smerter. For både håndkirurgen og kiropraktoren er sikre på, at jeg ikke vil kunne komme tværs over USA, hvis jeg ikke får ordnet de her ting inden,« siger Johnny Stausholm, der ikke har lagt planerne på hylden.

De er blot blevet udsat.

»Der skal rigtig meget til at slå mig ud. Men det værste er, at jeg havde samlet en masse mennesker, der skulle hjælpe mig, fået sponsorer og havde været ude i medierne med mine planer. Det ærgrer mig så meget, at jeg må skuffe dem,« forklarer Johnny Stausholm.

Når operationerne i begge hænder og underarme er overstået, kan cykelrytteren se frem til endnu en tur under kniven.

»Kirurgen opdagede, at jeg havde sprunget mit ledbånd i det højre håndled, så det skal jeg havde opereret på et senere tidspunkt. Og så venter der to måneder med arm og hånd i gips. Så der går desværre noget tid, inden jeg kan forsøge mig med RAAM,« siger Johnny Stausholm, der ikke har mistet sit gode humør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce