Annonce
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Johnny Mølby - her i aktion som Viborg-træner - er tilbage i AGF. Foto: Henning Bagger / Scanpix.
Lars Friis skal være cheftræner i Viborg FF. 51-årige Johnny Mølby, der tidligere har både spillet og været assistenttræner i AGF, er frem til sommer ny mand på posten.

FODBOLD: Det var en lørdag aften...og AGF skiftede assistenttræner.

Lars Friis var på sidelinjen som assistentræner for AGF fredag, da århusianerne spillede 2-2 med Viborg i årets første testkamp, og lørdag blev han så præsenteret som ny cheftræner for netop Viborg, duks i landets næstbedste række.

De to klubber er blevet enige om at løse Friis fra sin kontrakt i AGF med øjeblikkelig virkning.

Som erstatning for Friis, der har været assistent i AGF over to omgange - først under Glen Riddersholm og altså senest under David Nielsen - har Superligaens nummmer tre valgt en gammel kending i Johnny Mølby.

Den 51-årige træner har en fortid som spiller i AGF fra 1997 til 2000, hvor det blev til 63 førsteholdskampe i den hvide trøje, ligesom han var assistent i klubben tilbage i 2008/09-sæsonen.

- Lars Friis har en drøm om at prøve kræfter med cheftræner-gerningen, og det får han nu muligheden for med topholdet i NordicBet Ligaen - en enestående mulighed som vi ikke ville stå i vejen for, lyder det fra administrerende direktør i AGF - og vikarierende sportschef - Jacob Nielsen.

- Lars har ydet en stor indsats for AGF og har altid været en værdsat og loyal del af vores trænerstab. Derfor har vi også gerne ville komme ham i møde med hans ønske om et skifte. Og set i lyset af, at det er lykkes os at finde en kompetent afløser og opnå enighed med Viborg FF om en kompensation, så er vi nået frem til, at Lars kan stoppe med det samme, siger han videre.

Mølby, der har en lang trænerkarriere bag sig med jobs i klubber som Kolding FC, AC Horsens, Viborg, Esbjerg, Gent, Vendsyssel og AGF, er indtil videre ansat på en kort aftale frem til sommer.

- Vi står som bekendt stadig uden sportschef, så opgaven med at sammensætte træner-teamet og den sportslige stab skal på længere sigt ligge hos vedkommende. Derfor giver det bedst mening med en kortere aftale i første omgang. Det kan sagtens være Johnny skal fortsætte, men det bør vi give en kommende sportschef indflydelse på, og med Johnnys store erfaring, så kommer han meget hurtigt ind i jobbet, kommer det fra Jacob Nielsen.

Johnny Mølby har første arbejdsdag på mandag. AGF spiller testkamp mod FC Midtjylland tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce