Annonce
Udland

Johnson udebliver fra pressemøde efter buhråb i Luxembourg

Yves Herman/Reuters
Luxembourgs premierminister har ikke set nogen konkrete forslag, der bringer EU og briterne nærmere ny aftale.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er mandag eftermiddag udeblevet fra en planlagt pressekonference i Luxembourg.

Johnson blev blandt andet mødt af buhråb af en gruppe demonstranter, nær det sted hvor pressekonferencen skulle have fundet sted.

Johnson mødtes mandag middag med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. Efterfølgende skulle han efter planen deltage i en pressekonference sammen med Luxembourgs premierminister, Xavier Bettel.

Et podium var gjort klar til de to premierministre, men Johnson besluttede sig for at tage hurtigt videre efter mødet med Juncker.

Og det møder kritik fra Bettel, der mødte alene op til pressekonferencen.

- Tiden går. Så stop med at snakke, og gør noget, siger den luxembourgske premierminister ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Som jeg ser det, så er der kun én udtrædelsesaftale på bordet. Det er den fra sidste år. Der har ikke været nogen ændringer, der er ikke nogen konkrete forslag i øjeblikket, siger Xavier Bettel.

Bettel henviser til den tidligere premierminister Theresa Mays aftale. Den er tre gange blevet stemt ned i det britiske parlament.

Ifølge Boris Johnsons kontor var mandagens møde med Jean-Claude Juncker konstruktivt. Det lyder videre, at forhandlingerne vil blive "intensiveret".

EU-Kommissionen forlanger dog ligeledes konkrete forslag fra briterne.

- EU-Kommissionen forbliver åben over for drøftelser med Storbritannien i bestræbelserne på at finde en løsning på det nuværende dødvande.

- Den opfordrer premierminister Boris Johnson til at fremsætte holdbare løsningsforslag, hedder det i en erklæring fra Junckers kontor.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce