Annonce
Erhverv

Journalist bliver ny turistdirektør i Aarhus

Pia Lange Christensen er 45 år og uddannet journalist. Hun er vant til at gøre sig indenfor turisme i Region Midtjylland. PR-Foto
45-årige Pia Lange Christensen har tidligere siddet i bestyrelsen for VisitAarhus. Nu skal hun være direktør i VisitAarhus.
Annonce

AARHUS: VisitAarhus får ny frontfigur. Det er den 45-årige Pia Lange Christensen, der skal være turistdirektør i Danmarks næststørste by.

Hun kommer fra en stilling som chef i Regional Udvikling i Region Midtjylland. Hun er tidligere bestyrelsesmedlem i VisitAarhus, og har blandt andet haft ansvar for turismen i Region Midtjylland. I fremtiden skal hun lede turismearbejdet i Aarhus-området og være spydspids for VisitAarhus' vækststrategi, lyder det fra organisationen.

- Det er et drømmejob for mig at stå i spidsen for Danmarks største destinationsselskab uden for hovedstaden og for den ambitiøse vækststrategi, der netop er vedtaget. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet sammen med en kompetent bestyrelse, 35 dygtige medarbejdere og mange dedikerede samarbejdspartnere i erhvervslivet og kommunerne, siger Pia Lange Christensen.

Den kommende VisitAarhus-direktør har hentet en del af sit teoretiske fundament fra en lederuddannelse på Aarhus Universitet og fra en bestyrelsesuddannelse på Copenhagen Business School. Foruden ledererfaringen og turismeindsigten fra chefstillingen i Region Midtjylland er Pia Lange Christensen også en stærk kommunikatør. Hun er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som redaktionschef i Danmarks Radio og på TV Midtvest.

Ifølge bestyrelsesformand i VisitAarhus, Sten Tiedemann, danner mikset af kompetencer inden for lederskab, turisme og kommunikation nøjagtig den motor, der skal til for at sprede budskabet om fremtidens destination og bringe turismen i Østjylland sikkert videre på sin vækstrejse.

- Turismen i Aarhus er vokset markant, og der er fokus på området som internationalt hotspot for konference-, krydstogt- og feriegæster. Det er vigtigt, at vi beholder foden på speederen, og Pia Lange Christensen er med sit unikke kompetencesæt den helt rette profil til at styre bussen fremad. De kommercielle overnatninger er steget til 3 millioner, og med det enorme potentiale, der ligger i fusionen med Djursland, kan vi vækste endnu mere. Jeg er overbevist om, at vores nye direktør kan indfri potentialet, siger Sten Tiedemann.

Pia Lange Christensen afløser Peer H. Kristensen, der i syv år har været direktør i VisitAarhus og skabt massiv vækst i overnatningstallet. Midt i maj sætter hun sig for første gang i direktørstolen, hvor hun sammen med resten af teamet ruller ærmerne op for at skabe det næste udviklingstryk i turismen.

- Jeg glæder mig til at komme rundt og tale med de mange engagerede samarbejdspartnere i turismeerhvervet og kommunerne. De stærke partnerskaber er fundamentet, når vi sammen skal løfte turismen op på næste niveau og i endnu højere grad tiltrække turister, talent, flyruter, kongresser og investeringer til vores fantastiske område, siger Pia Lange Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

Alarm 112

Retten i Aarhus under pres: Corona og stigning i antal sager giver hovedbrud

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce