Annonce
Indland

Journalist politianmeldt for misbrug af profilbillede

En nu tidligere journalist på Metroxpress har fået en politianmeldelse på halsen, efter at han angiveligt stjal et profilbillede på Facebook for at kontakte venner til afdød terrorist.

En nu forhenværende journalist ved gratisavisen Metroxpress gik tilsyneladende langt over stregen, da han under falsk identitet på Facebook udgav sig for at være venner med den afdøde terrorist Omar El-Hussein.

Det skriver Jyllands-Posten.

Journalisten oprettede ifølge avisen en falsk profil på Facebook i et forsøg på at komme ind på livet af personer i den bokseklub, hvor terroristen trænede i Københavns Nordvestkvarter.

Journalisten brugte også et falsk profilbillede, som stammede fra en intetanende 30-årig, jysk sikkerhedsvagt. Sidstnævnte har trods en undskyldning fra journalisten valgt at politianmelde både journalisten og Metroxpress for at have misbrugt hans billede.

Michael Brunn Andersen, der er medieforsker og studieleder ved journalistik på Roskilde Universitet, siger til Jyllands-Posten, at journalister kun bør bruge undercovermetoder i alleryderste nødstilfælde.

»Så medmindre journalisten kan godtgøre, at vedkommende har været ude efter en præcis information, som ikke kan skaffes på anden måde, er det medieetisk over kanten,« siger Michael Brunn Andersen til avisen.

Den politianmeldte journalist arbejder ikke længere for Metroxpress og forlod ifølge Jyllands-Posten avisen, inden sagen kom frem.

Ansvarshavende chefredaktør på Metroxpress Jonas Rathje understreger, at redaktionsledelsen ikke har kendt til brugen af en undercoverprofil på Facebook.

Han vedkender sig, at avisen har et ansvar.

»Vi har et ansvar for alt, hvad vores journalister foretager sig i forbindelse med deres arbejde. Hvis forløbet er rigtigt, er det en klokkeklar overtrædelse af vores regler,« siger han til Jyllands-Posten.

Han vil nu indskærpe reglerne over for sine medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce