Annonce
Navne

Jubilæum: 25 år med Tanzania i blodet

Mandag 1. marts har Tanzania-missionær og tidligere præst i Aroskirken i Aarhus Flemming Hansen 25-årsjubilæum som ansat i Luthersk Mission (LM). Foto: Luthersk Mission

Jubilæum: Mandag 1. marts har Tanzania-missionær og tidligere præst i Aroskirken i Aarhus Flemming Hansen 25-årsjubilæum som ansat i Luthersk Mission (LM).

Jubilaren har i mange år haft et kald til international mission og har undervist kommende præster – både som udstationeret og som pendlermissionær, hvor han har rejst frem og tilbage mellem Danmark og Tanzania. Lige nu er han sammen med sin kone, Ritha, udsendt som missionær for anden gang og bor i Iringa, hvor han underviser på en bibelskole for nomader.

Flemming Hansen er født og opvokset udenfor Hedensted og er uddannet cand.theol. i 1985. Fra 1986-1998 var han sammen med sin familie udsendt som missionær i Ulanga i det sydlige Tanzania og siden i Iringa. Derefter flyttede familien tilbage til Danmark, hvor han virkede som prædikant i Luthersk Mission, underviste som fri- og efterskolelærer og tog en ph.d. i missionsteologi. I 11 år var han ansat som præst i Luthersk Missions frimenighed Aroskirken i Aarhus.

Annonce

Sagde præstejobbet op

Sideløbende har han i flere perioder været korttidsudsendt af Luthersk Mission til undervisningsopgaver på forskellige bibelskoler i Tanzania. Desuden har han været engageret i en del bestyrelsesopgaver inden for Luthersk Mission på afdelingsplan og er med i repræsentantskabet for Evangelisk Luthersk Netværk.

I 2019 sagde han præstejobbet op for at rejse ud som underviser på Ilambilole bibelskole samt udvikler af retræter for præster og evangelister. Denne gang tog Ritha med, og parret bor nu i Iringa.

Selve jubilæumsdagen skal Flemming Hansen fejre som uge-gæstelærer på Kiabakari Bibelskole, tæt på Victoriasøen. Her skal han og hustruen nemlig besøge deres datter, svigersøn og børnebørn, der også er udsendt af Luthersk Mission.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce