x
Annonce
Navne

Jubilæum: Søren Sætter-Lassen fejrer 40 år i faget

Skuespiller Søren Sætter-Lassen bliver søndag 10. februar fejret for sine 40 år i faget. Foto: David Leth Williams/Scanpix

I fire årtier har han været en af Danmarks største skuespillere. Nu hædres han på Det Kongelige Teater i København.

Med store succeser, utallige hovedroller og en sikker plads i danskernes bevidsthed kan skuespiller Søren Sætter-Lassen nu fejre 40 år i faget. Det sker søndag 10. februar på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor han lige nu høster fremragende anmeldelser og udsolgte sale for sin rolle som den misundelige komponist Salieri i "Amadeus".

Søren Sætter-Lassen har været i teaterbranchen næsten hele sit liv. Uddannet ved Odense Teaters elevskole 1975-1978 og senere ansat samme sted stiftede han i 1982 Grønnegårdsteatret i København sammen med Christian Steffensen.

Fra 1990 har han været ansat på Det Kongelige Teater. På trods af sin drengede statur voksede Søren Sætter-Lassen sig hurtigt stor nok til at bære de klassiske karakterroller - både inden for det komiske og det dramatiske repertoire.

Begge dele har han især foldet ud i sine mange år på nationalscenen. Her har han spillet hovedroller hos Strindberg, Shakespeare, Tjekhov og Molière, har udfoldet en række markante karakterroller hos alt fra Brecht til Ibsen, og ikke mindst har han skabt en række uforglemmelige roller hos Holberg - både som tjener og herre.

Også inden for det moderne repertoire har skuespilleren sat sit umiskendelige aftryk i roller hos Line Knutzon, von Schirach og senest i Jakob Weis' anmelderroste "Møller & Larsen".

På tv fik Sætter-Lassen sit gennembrud i serien "Een stor familie" fra 1982. Men også "Bryggeren", "1864", "Der kommer en dag" og nu "Badehotellet" har gjort Søren Sætter-Lassen til et særdeles kendt navn i Danmark. Samtidig har jubilaren arbejdet med både større og mindre roller i et utal af spillefilm. Her har publikum også fået glæde af hans enorme bredde, når han har henrykket danskerne i alt fra "Snøvsen" til "De vilde Svaner" og "Klassefesten".

Nu, 40 år efter de første roller, tager Søren Sætter-Lassen igen fyldte sale med storm, og han vil blive fejret på den helt store klinge under en af sit livs mest markante roller i "Amadeus".

meru/berlingske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Støtteaktion eskalerer: Kæmpebeløb fordoblet på et døgn

Annonce