Annonce
Navne

Jubilæum: Søren Sætter-Lassen fejrer 40 år i faget

Skuespiller Søren Sætter-Lassen bliver søndag 10. februar fejret for sine 40 år i faget. Foto: David Leth Williams/Scanpix

I fire årtier har han været en af Danmarks største skuespillere. Nu hædres han på Det Kongelige Teater i København.

Med store succeser, utallige hovedroller og en sikker plads i danskernes bevidsthed kan skuespiller Søren Sætter-Lassen nu fejre 40 år i faget. Det sker søndag 10. februar på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor han lige nu høster fremragende anmeldelser og udsolgte sale for sin rolle som den misundelige komponist Salieri i "Amadeus".

Søren Sætter-Lassen har været i teaterbranchen næsten hele sit liv. Uddannet ved Odense Teaters elevskole 1975-1978 og senere ansat samme sted stiftede han i 1982 Grønnegårdsteatret i København sammen med Christian Steffensen.

Fra 1990 har han været ansat på Det Kongelige Teater. På trods af sin drengede statur voksede Søren Sætter-Lassen sig hurtigt stor nok til at bære de klassiske karakterroller - både inden for det komiske og det dramatiske repertoire.

Begge dele har han især foldet ud i sine mange år på nationalscenen. Her har han spillet hovedroller hos Strindberg, Shakespeare, Tjekhov og Molière, har udfoldet en række markante karakterroller hos alt fra Brecht til Ibsen, og ikke mindst har han skabt en række uforglemmelige roller hos Holberg - både som tjener og herre.

Også inden for det moderne repertoire har skuespilleren sat sit umiskendelige aftryk i roller hos Line Knutzon, von Schirach og senest i Jakob Weis' anmelderroste "Møller & Larsen".

På tv fik Sætter-Lassen sit gennembrud i serien "Een stor familie" fra 1982. Men også "Bryggeren", "1864", "Der kommer en dag" og nu "Badehotellet" har gjort Søren Sætter-Lassen til et særdeles kendt navn i Danmark. Samtidig har jubilaren arbejdet med både større og mindre roller i et utal af spillefilm. Her har publikum også fået glæde af hans enorme bredde, når han har henrykket danskerne i alt fra "Snøvsen" til "De vilde Svaner" og "Klassefesten".

Nu, 40 år efter de første roller, tager Søren Sætter-Lassen igen fyldte sale med storm, og han vil blive fejret på den helt store klinge under en af sit livs mest markante roller i "Amadeus".

meru/berlingske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];