Annonce
Debat

Jul i coronatid: Stor ros til vores kirker for nytænkning

"Jeg er stolt over, hvor innovative vores kirker her i Aarhus er i disse dage, hvor vi alle mærker begrænsningerne på grund af coronavirus. Senest har kirkerne revolutioneret vores kommende julegudstjenester og gjort det muligt at holde kirkelige aktiviteter på nye lokationer udenfor kirken, hvor der er ekstra god plads", skriver Marcus Knuth. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Jeg er stolt over, hvor innovative vores kirker her i Aarhus er i disse dage, hvor vi alle mærker begrænsningerne på grund af coronavirus. Senest har kirkerne revolutioneret vores kommende julegudstjenester og gjort det muligt at holde kirkelige aktiviteter på nye lokationer udenfor kirken, hvor der er ekstra god plads.

Det er kærkomment og fantastisk, at kirken viser mulighederne til glæde for alle os kirkegængere op mod en så vigtig højtid.

Julen er en kristen begivenhed, hvor vi fejrer Jesu fødsel. Juledagene har høje besøgstal i landets kirker med stor opbakning fra den danske befolkning. Traditionerne bevares, og ved at flytte kirkens aktiviteter ud i lokaler med mere plads og større afstand holder vi sikkerhedsretningslinjerne samtidig med, at vi bevarer fællesskabet og den samhørighed, kirken skaber. Det tror jeg, at vi alle har brug for måske mere end nogensinde før.


Julen er en kristen højtid, og at julegudstjenesterne også bliver afholdt i år sikrer, at gaveregn ikke er det eneste omdrejningspunktet for den 24. december 2020.


Julen er for mange en glædestid, hvor familien samles. Men julen er dog også for nogen en tid præget af sorg og ensomhed, hvor der findes trøst i kristendommen og de kristne budskaber.

Kirken rummer altså flere facetter af livet, og jeg mener derfor, det er vigtigt, at kirken kan holde åbent i videst muligt omfang. Derfor sender jeg min tak til de præster, der har formået at tænke kreativt og udvise en insisteren på at udbrede de kristne budskaber og gjort det muligt at holde julegudstjenester i denne udfordrende tid. På den måde kan vi også bevæge os hen mod noget, der minder om en normal gerning. Nemlig at mødes i kirken.

De nye initiativer er også et bevis på, at den danske kirke følger med tiden. Vi ser her kirker og præster, der arbejder for, at kirken afspejler den tid, vi lever i, samtidig med, at traditionerne holdes i hævd. Det sikrer også, at vi bevarer de gode kristne værdier, som vi kan give videre til de kommende generationer.

Julen er en kristen højtid, og at julegudstjenesterne også bliver afholdt i år sikrer, at gaveregn ikke er det eneste omdrejningspunktet for den 24. december 2020. Jeg glæder mig til at deltage i årets julegudstjenester og skænke kirkerne i Aarhus Stift en taknemmelig tanke for deres omstillingsparathed i denne tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce