Annonce
Rejser

Jul i Tivoli: Fuld damp på Hjulkøbing

I anledning af julen bliver Tivoli pyntet med 60.000 julekugler rundt omkring i Haven. Her ses togbyen Hjulkøbing. PR-foto: Lasse Salling
Traditionen tro bliver Tivoli udsmykket med alverdens lys og pyntet op til højtiden, når Jul i Tivoli byder indenfor i midten af november. Ligesom også Togbyen Hjulkøbing sætter fut i flere hundrede meter togtransport.

Hjulkøbing bliver igen i år sat på skinnerne. Togbyen indtager Plænen, hvor en komplet jernbanestation huser forskellige tog, der kører rundt om et højt juletræ. Temaet er inspireret af 1900-tallet, hvor togbaner netop var begyndt at indtage Europa og Danmark. Julemanden bliver også til at finde i Tivoli. Han holder til i Pantomimeteatret, som bliver forvandlet til en julestue. Her sidder han klar hver dag til at tage imod børnenes julegaveønsker.

Annonce

Jul i Tivoli

Jul i Tivoli åbner 16. november.

Siden 1994 har Tivoli haft en julesæson, hvor forlystelsesparken er blevet pyntet op til højtiden.

Jul i Tivoli byder på et stort julemarked med mange boder, der sælger søde sager, varme drikke og julegaver.

Lucia-optog finder sted 13. december.

Læs mere på www.tivoli.dk.

Fyrværkeri og Burhan G

Det kommer heller ikke til at skorte på underholdning i hovedstadens store forlystelsespark. I år får balletforestillingen ”Snedronningen” premiere i Tivolis Koncertsal. Det er H.M. Dronning Magrethe, der har stået for kostumer og dekoration.

Den danske sanger Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester lægger vejen forbi koncertsalen for at give et juleshow med titlen ”Det Store Juleshow”, hvor det er muligt at opleve Burhan G’s række af hits, men også hans julehit fra julekalenderen ”Tinkas juleeventyr”.

Et festfyrværkeri kommer også til at oplyse Tivoli, når der igen i år bliver afholdt fyrværkerifestival den 25., 26., 27. og 31. december.

Tivoli tager hul på julen ved at lysene på juletræet foran Koncertsalen bliver tændt. Et arrangement, der plejer at være et stort tilløbsstykke.

Pantomineteatret bliver forvandlet til en julestue, hvor julemanden tager imod julegaveønsker. PR-foto: Lasse Salling
Jul i Tivoli med udsigt til forlystelsen Dæmonen, Det Japanske Tårn og Gangbroen ved aftenstid. PR-foto
Veteranbilerne. PR-foto
Hovedindgangen til Tivoli ved juletid. PR-foto
Hjulkøbing Stationsbygning. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce