Annonce
Erhverv

Jul i Tivoli har ført til over 20 millioner gæstebesøg

Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
Siden 1994 har Tivoli haft millioner af gæstebesøg i julen, og parken vil fortsat trække turister til byen.

Siden 1994 har Tivolis julesæson Jul i Tivoli ført til 20,5 millioner gæstebesøg.

Og i år kan parken fejre 25-års jubilæum for Tivolis julesæson, der siden begyndelsen har haft til mål at tiltrække gæster fra hele landet.

- Vi er meget stolte over at have sat noget i gang i København. Førhen skete der ikke meget i byen, og så er det dejligt for os at tiltrække nogle turister - også i julen, siger Torben Plank, pressechef i Tivoli.

- Da vi først startede med at holde jul, var der ingen, der rigtig troede på det, fordi folk syntes, det var for koldt. Så gik der nogle år, og så begyndte vi at få succes. Nu er det vores næststørste sæson efter sommersæsonen, siger han.

Også Mikkel Aarø-Hansen, der er direktør i turismeorganisationen Wonderful Copenhagen, mener, at Jul i Tivoli har en stor rolle i forhold til at trække turister ud i byen i vintermånederne.

- Vi arbejder målrettet på at få endnu flere af hovedstadens gæster til at lægge deres besøg uden for højsæsonen. Og hovedstaden er allerede i fuld gang med at etablere sig som helårsdestination med større vækst i vinterhalvåret end i sommermånederne.

- Det er en meget positiv udvikling, som naturligvis kræver, at der er attraktive oplevelser året rundt. Og her spiller Tivoli en kæmpe rolle med sin satsning på julesæsonen gennem nu 25 år og med havens efterfølgende øvrige sæsonudvidelser, siger han.

Årets Jul i Tivoli koster parken 30 millioner kroner i drift og klargørelse.

Gæsterne kan i opleve et juletræ af Swarovski-krystaller til en million kroner og en hel ny forlystelse, Mælkevejen, til 55 millioner kroner.

- Det er nok den største julegave, vi har givet vores gæster i mange år. Det er vigtigt for os hele tiden at udvikle os, så det ikke er den samme julemand, folk skal komme og se hvert år, siger Torben Plank.

Jul i Tivoli kan opleves fra 16. november og frem til 5. januar 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce