Annonce
Østjylland

Jul på Gammel Estrup og Det Grønne Museum

Det bliver atter jul på Gl. Estrup, lover museet. Pressefoto
Det bliver med god afstand, håndsprit og mundbind, men julestemningen indfinder sig stadig på de to museer på Djursland.

NORDDJURS: Fra 28. november kan man på Gammel Estrup og Det Grønne Museum opleve, hvordan man holdt jul før i tiden – både hos herskab og tjenestefolk på herregården og hos bønderne ude på gårdene.

De to museer råder tilsammen over et stort område både indendørs og udendørs, så selvom der kommer mange besøgende, vil det være muligt at overholde de gældende corona-retningslinjer.


Annonce

I dag, godt et århundrede efter Christen greve Scheel holdt sin første jul som Gammel Estrups ejer, kan man oppe og nede i herregårdens hovedbygning opleve julen anno 1918.

Marie Aaberg Andersen.


Med udstillingen Jul for herskab og tjenestefolk på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er der fokus på juleforberedelserne for både grevefamilien og herregårdens mange ansatte omkring år 1918

-  I herregårdens hovedbygning kan gæsterne opleve julen anno 1918, fortæller museumsinspektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Marie Aaberg Andersen.

Alle dage kan man opleve juleudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk. Og i adventsweekenderne er der fuldt blus på julestemningen med klejnekogeri, salg af æbleskiver og juletræer samt særlige aktiviteter for børn.

Jul i 300 år

På Det Grønne Museum er udgangspunktet for juleaktiviteterne jul på landet gennem de sidste 300 år.

- Den 13. november inviterer museet til  juleoplevelse fyldt med julede fortællinger, pynt, lys og en lille smule magi, siger formidlingschef ved Det Grønne Museum, Maria Berg Briese.

I adventsweekenderne er der særligt fokus på børneaktiviteter, og så er der naturligvis smagsprøver på brunkager. molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce