Annonce
Mærk Aarhus

Jul på Godsbanen 1. og 2. december

Food Festival 2019
Det sørme, det sandt, december. Kalenderlyset må tændes nu. Vi nærmer os, og der må skrues op for glæden og for stemningen. Så nu skal vi blot have lavet alle gaverne. Det kan klares til årets udgave af Godsbanens Julemarked, som i år finder sted på en onsdag og en torsdag, nemlig den 1. og 2. december

Julemarkeder er efterhånden blevet en tradition for mange, og nisser skal der jo til. Der inviteres nu indenfor på Godsbanen på Skovgaardsgade de to første dage i december, hvor der helt sikkert bliver rig mulighed for at få et par af gaverne i hus.

Dorte Kerstens, som kalder sig selv for informationspedel i Godsbanen, kan slet ikke skjule sin begejstring for det kommende julemarked.

- Det er virkelig et superhyggeligt marked. Et par skønne dage, der venter. Så mange muligheder for at få hyggelige oplevelser og endda få fede, søde, sjove og seje homemade julegaver eller julepynt med hjem, lyder det fra Dorte.

- I år ligger julemarkedet på hverdage, men det betyder ikke, at der ikke er gamle traditioner. Det er der. Blandt andet leverer alle deltagere i julemarkedet gevinster til den store tombola. Alle byder ind med noget.

Lav selv gaverne

- Værkstederne er åbne begge dage. Det betyder, at man flere steder kan se, hvordan de forskellige kreative mennesker, der driver deres virksomheder her, arbejder, fortæller Dorte, dog uden at love at alle virksomheder vil være repræsenteret og fortsætter:

- Ikke nok med at man kan kigge andre kreative over skulderen. Man kan også selv prøve kræfter med eksempelvis træ, metal, laser-cutter, tekstil, læder, keramik og meget andet.

- Så kom, og lav gaverne til bedste, onkel og far eller kone, datter og fætter. Hvis man ikke har mod til selv at lave gaver, er der mere end 80 boder med keramik, tekstil, grafik og meget andet, så det skulle være muligt at finde noget for enhver smag.

Der er også salg af juletræer og god mad i caféen, så der er masser af muligheder for at få næsten hele julen med hjem.

Kreative sjæle

Godsbanen er efterhånden 10 år gammel, men alligevel er der mange, der endnu ikke har lagt vejen forbi og fået den oplevelse, det er. Men hvad er Godsbanen egentlig for et sted?

”Vi huser et 10.500 kvadratmeter kulturelt kraftcenter,” lyder det på Godsbanens egen hjemmeside.

Godsbanen byder på udstillinger, teater, oplæsninger, koncerter, markeder, og du kan nyde en god middag eller en kop kaffe i restauranten.

- Området vokser op. Vi er naboer til Institut for (X), og vi er nu også naboer til den nybyggede arkitektskole. Det hele blomstrer. Kreative sjæle i godt naboskab. Det sætter vi stor pris på, siger Dorte.

Det er også muligt at arbejde i værkstederne og projektlokalerne, deltage i et af de mere end 400 årlige arrangementer eller måske gå en tur på taget. Arkitekturen i sig selv er et besøg værd.

- Kig indenfor – du er velkommen, lyder det.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden