Annonce
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Svanen sejler igen efter ulykke. Der er nu rettet op på fejlene i sikkerheden. Foto: Henrik Lund
Der er foretaget de nødvendige tiltag, der skal til, så en lignende situation ikke sker igen, fortæller medejer af Aarhus Sail Event. Svanen sejler nu fra Havnepladsen igen.

AARHUS: Der er endelig rådet bod på sikkerheden, efter tre kvinder faldt i vandet, da de var ved at forlade turbåden Svanen i tirsdags.

Det fortæller medejer af Aarhus Sail Event, Lars Hede.

- Vi har foretaget de nødvendige tiltag, vi blev bedt om af Søfartsstyrelsen, så en lignende situation ikke sker igen, fortæller han.

Kvinderne faldt i vandet, da de skulle gå via en landgangsbro fra en turbåd og op på kajen. To af kvinderne kom hurtigt op af vandet, men den tredje havde svært ved at komme op.

Lars Hede har ikke haft lyst til at kommentere på, hvordan det kunne gå galt på havnen tirsdag aften, da Århus Stiftstidende talte med ham tidligere på ugen.

Annonce

Fejl i sikkerheden

Dagen efter ulykken sendte styrelsen en inspektion ombord på turbåden med henblik på at efterse sikkerheden. Der fandt de fejl ved sikkerheden, og skibet blev derfor tilbageholdt på ubestemt tid.

- Der blev fundet mangler, der skal rettes op, før vi igen kan give tilladelse til, at Svanen må sejle, lød det fra Martin John, der er synschef hos Søfartsstyrelsen til Århus Stiftstidende.

Det er der, ifølge Lars Hede, blevet rettet op på nu, og derfor sejler Svanen igen med første afgang fredag 13. december klokken 16:45.

Lars Hede vil ikke komme nærmere ind på, hvilke ændringer der skulle til, før de fik godkendelse til at sejle igen.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad vi har gjort, men jeg kan sige at tiltagene er afsluttet, fortæller han.

Han tilføjer desuden, at de har været i 'god dialog' med de tre kvinder, som faldt i vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];