Annonce
Østjylland

Juleaften skal være festlig for alle

Foreningen "Giv julen mening" arrangerer juleaften for udsatte familier.

Randers: Da kokken på Hotel Randers, Mads Soelberg, i efteråret 2015 meddelte, at han ville holde juleaften for udsatte borgere i Remisen i Tøjhushave-kvarteret samme år, blev han nærmest væltet omkuld af en positiv tsunami. Både udsatte borgere og frivillige bestormede ham for at blive en del af den fest, og på kort tid markerede langt over 1000 på Facebook, at de syntes, at det var en rigtig god idé.

Heldigvis blev arrangementet en så stor succes, at Mads Solberg havde mod på at gentage succes det følgende år, og det følgende år og igen i år. Men hvor de to første juleaftner blev afviklet alene på Mads Solbergs initiativ, blev "Giv julen mening" i 2017 omdannet til en forening med en egentlig bestyrelse, der både sidste år og i år står for arrangementet.

Det er dog stadig stort set den samme personkreds, der står bag arrangementet. Det gælder også Mads Solberg, der er medlem af den syv personers store bestyrelse for foreningen.

Annonce

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Virksomheder og forretninger har også mulighed for at donere ting, der kan blive solgt ved en auktion lørdag d. 8. december. Der kan også doneres flere enheder af en vare, som medlemmer af Lions Club Randers Gudenaa kan sælge ved stande i byen. Meddelelse om ting, der doneres, sendes til pers@amtsavisen.dk

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 15. december.

Traditionel juleaften

Hvert år har mellem 75 og 85 udsatte borgere deltaget i juleaftenen, der afholdes som en traditionel juleaften 24. december.

- Vores gæster er socialt udsatte, ensomme, hjemløse og andre, der af sociale, personlige eller økonomiske årsager ikke har ressourcerne til at holde juleaften, fortæller bestyrelsesformanden i "Giv julen mening", Michael S. Jørgensen.

"Giv julen mening" er med sit arbejde og afholdelse af juleaften med til at sikre, at en del randrusianske familier, der ellers ikke ville have holdt juleaften, alligevel får en festlig aften.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Hygget om gæsterne

Der bliver hygget om gæsterne med gløgg og æbleskiver, besøg af julemanden, julemad, dans om juletræet med salmer og gaver, som gæsterne selv er kommet med ønsker til.

- Derudover har vi de seneste år haft mulighed for at give hver familie en købmandspose med lidt julegodter til juledagene med hjem, oplyser Michael S. Jørgensen.

- Vores tilbagemelding fra de frivillige går primært på, at vores juleaften er en hård, men ubeskrivelig aften, som både de og vores gæster ikke glemmer, siger bestyrelsesformanden.

Frivilligt arbejde

Deltagelse i juleaftenen er gratis, og foreningen "Giv julen mening" er udelukkende baseret på frivilligt arbejde. Hele arrangementet kommer således på benene ved hjælp af frivillige. Cirka 25 frivillige hjælper 23. december med ved forberedelserne, ligeledes hjælper 25 frivillige med på selve aftenen, mens 15 frivillige står for at rydde op på første juledag.

- Vi er derfor afhængig af støtte fra sponsorer, legater og fonde. Det er på den måde, at juleaftenen finansieres, og det er blandt andet derfor, at vi har søgt om at få del i Randers Julehjælp. Støtten er en stor hjælp i vores arbejde, og kan være med til at vise udsatte familier, at julen er noget specielt, og at de på trods af en måske mørk og trist tilværelse, betyder noget, fastslår Michael S. Jørgensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce