Annonce
Kultur

Juleklassiker i domkirken

Skt. Clemens Drengekor (foto), Ensemble MidtVest og Herning Kirkes Drengekor synger julen ind med Händels "Messias" i Aarhus Domkirke. Pressefoto

Aarhus: Tirsdag 4. december kan man opleve juleklassikeren Händels "Messias" i Aarhus Domkirke. Bag opførelsen står Ensemble MidtVest, Skt. Clemens Drengekor og Herning Kirkes Drengekor.

Værket, der blev opført for første gang i 1742, er for mange blevet en tilbagevendende juletradition. Hver jul opføres værket overalt i den vestlige verden, og det er elsket af både sangere, musikere og publikum.

Solistholdet består af den prisbelønnede brasilianske sopran Gabriella Pace, svenske Karolina Blixt på altstemmen, den danske Mathias Hedegaard, tenor og Martin Vilbrand som baryton.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce