Annonce
Aarhus

Julemad og gaveorgie: Et par timer i himmerige på Frederikshøj

Nøøjjjj, der er mange gaver. Selv om man endnu ikke er to år, kan man godt glæde sig over gaver. Foto: Jens Thaysen

Wassim Hallal inviterede 100 århusianere til gratis julemad og gaveorgie på Frederikshøj.

Annonce

Aarhus: Den ældre dame troede næsten ikke sine egne øjne, da hun så det store antal gaver, som hun netop havde fået overrakt.

- Det har været en fantastisk dag. God mad og hygge - og så flere julegaver, end jeg nogensinde før har fået i mit liv. Det har virkelig været et par timer i himmerige.

Sammen med 100 andre mindrebemidlede århusianere var den ældre dame torsdag eftermiddag en tur på Frederikshøj. For fjerde år i træk inviterede Michelinkokken Wassim Hallal nemlig til julehygge og gaveorgie i hans restaurant i Aarhus.

For alle de inviterede var der tale om første gang på så fornem en restaurant, og spørgelysten var stor hos både børn og voksne. Yngste deltager var 17 måneder, ældste 93 år.

- Hvor ofte skal man pudse de fine lamper, hvordan laver du flæskestegen så perfekt, og hvor mange vinflasker har du egentlig? var blot nogle af de mange spørgsmål, som mesterkokken måtte svare på.

De glade givere

Følgende sponsorer var med til at støtte arrangementet:


 • Jørgen Danielsen
 • Claus Brændstrup
 • Nordbyens VVS
 • Savværket
 • Salling
 • Nicolai Hommelhoff
 • Langenæs Bageren
 • Danbolig City
 • Kims
 • Match Biler
 • Toms Auto
 • Pharma Medico Group
 • Superbrugsen Vesterbro
Luna på knap to år vandt dagens mandelgave - en spritny cykel. Foto: Jens Thaysen
Annonce

En cykel i mandelgave

Alle Frederikshøjs medarbejdere arbejdede gratis i forsøget på at give gæsterne en perfekt eftermiddag. Og at dømme ud fra reaktionerne lykkedes det til fulde.

- Jeg er simpelthen så benovet over, vi kunne få lov at være med. Det har været en helt igennem perfekt dag, sagde Sabina Hansen, der havde taget sin to børn Lotus og Luna med på restaurant.

Luna er endnu ikke fyldt to år, men alligevel har hun lært det med at sætte pris på gaver. Og da hun vandt dagens mandelgave - en spritny cykel - var glæden enorm hos både datter og mor.

- Det er helt fantastisk. Jeg læser til sygeplejeske, men da det er min anden uddannelse, kan jeg ikke længere få SU, så jeg har stort set ingen indtægt. Så for os ville det være utænkeligt at komme sådan et sted. Og gaver ville der ikke være mange af, sagde Sabina Hansen.

Men gaver er der til gengæld nok af nu. For ud over cyklen fik Sabina Hansen og de øvrige gæster alle et væld af gaver lige fra gavekort til Salling, legetøj i massevis og flæskesteg og and, til slik og søde sager bøger og tøj.

Annonce

Glæden ved at give

Det fik tårerne frem i øjenkrogen hos rigtig mange af gæsterne, og netop den glæde er årsagen til, at de mange sponsorer bakker op om arrangementet.

- Det er tredje år, jeg er med til at betale lidt af festen. Jeg kan godt lide at hjælpe andre mennesker, og mange af dem, der er her i dag, har ikke så mange penge at rutte med. På den her måde kan de forhåbentlig få en lidt bedre jul, sagde Claus Brændstrup, der støttede via sit firma CB Ejendomsinvest.

Også folk som Jørgen Danielsen og Pharma Medico Group havde haft den store pengepung fremme for at sikre gæsterne en dejlig dag.

- I Pharma Medico Group er vi rigtig glade for, at vi igen i år kan hjælpe til at andre får lov at opleve den gode danske jul med alle bordets glæder tilberedt af vel nok Danmarks bedste kok, Wassim, støttet af noget af Danmarks bedste restaurationspersonale i skønne omgivelser på Frederikshøj, sagde Lene Schultz, der er direktør i Pharma Medico Group.

Efter et par timer var arrangementet forbi, og langt de fleste gaver var blevet delt ud. De få, der var tilbage og resterne fra frokosten vil blive delt ud til andre trængende.

- Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd, når man ser hvor mange mennesker, der bliver så glade og forhåbentlig får en lidt bedre jul på den her måde, sagde Wassim Hallal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce