Annonce
Kultur

Julemanden tænder 500.000 julelys

Julemanden ankommer, julebelysningen tændes på Strøget og Borgmester Jacob Bundsgaard tænder for byens store juletræ på Rådhuspladsen. Foto: Kim Haugaard.

Som sædvanlig sejler julmaden til byen og går i land på kajen. Han går gennem byen med sit optog og søger for at tænde lys, glæde og fest.

Nattehimlen over Aarhus lyses op kl. ca. 18.30, hvor julemanden tænder for det 850 meter lange stjernetæppe og en ½ million funklende pærer sender deres lys ned over Strøget. Herefter kulminerer en festlig juledag i Aarhus, når juleparaden slutter foran Rådhuset. På Rådhuspladsen vil Borgmesteren sammen med julemanden og et udvalgt barn fra Red Barnet tænde det store juletræ.

Annonce

Endelig vil der være mulighed for at starte julegaveindkøbene både før og efter juleparaden, da byens butikker holder åbent helt til kl. 23 med gode tilbud og mange oplevelser.

Program for dagen

Kl. 18.00:

Julemanden ankommer til Honnørkajen 12. Herfra vil han køre forrest i årets store juleparade og sprede julestemning i Aarhus? gader.

Kl. 18.30:

Julemanden trykker på ?kontakten,? og det smukke juletæppe over Strøget tændes.

Kl. 19.00:

Julemanden, Borgmesteren samt et barn udvalgt af Red Barnet tænder for det store juletræ på Rådhuspladsen, og aftenen byder på masser af julemusik.

Kl. 23.00:

Byens butikker lukker efter en dag med udvidede åbningstider, ekstraordinære tilbud og oplevelser.

Ruten

Honnørkajen v/pier 12, Dynkarken, Fredensgade, Ny Banegårdsgade, Banegårdspladsen, Ryesgade, Strøget, Skt. Clemens Torv, Store Torv, Lille Torv, Vestergade, Emil Vetts Passage, Den nye Busgade, Frederiksgade, Rådhuspladsen, Sønder Allé, Dynkarken, Honnørkajen.

Vigtigt med juletraditioner

Juleparaden arrangereres af Aarhus City Forening, og direktør Claus Bech forklarer, at netop de faste juletraditioner betyder meget i Aarhus:

»Vi gør det fordi, det er vigtigt med gode traditioner omkring julen. Det giver noget særligt til byen, når vi skyder julen i gang med et brag af en julefestival, hvor der er noget for både store og små. På den måde manifesterer vi, at nu er julen kommet til Aarhus og startet for alvor.«

En af tankerne bag begivenheden er også at skyde julehandlen i gang, og Claus Bech er optimistisk, når det gælder salget i byens butikker i december:

»Vi tror på en fornuftig julehandel i år, og jeg vil mene, at der kommer til at være mange gode julegaver under træerne, som er købt i Aarhus. De fleste tænker ikke på krisen i højtiden, for mange er af den opfattelse at i julen, skal der ikke spares.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce