Annonce
Østjylland

Julemarked med udsigt til renovering af møllen og nyt høreapparat

Lis Pallesen har deltaget i det årlige julemarked i mindst 10 år. Hun fik solgt rigtig mange juledekorationer. Foto: Carina Mayner
Gyllings borgere gik via brugsen og kirken til det årlige julemarked ved møllen, hvor julemanden delte godter ud og tændte lys.
Annonce

Gylling: Der blev hyggesnakket, solgt juledekorationer og andet kunsthåndværk, da folkene bag Den Selvejende Institution Gylling Mølle søndag havde inviteret til julemarked ved Møllen.

Traditionen tro er det Dagli'Brugsen, kirken og møllen, som står bag markedet, og normalt besøger borger alle tre steder på en tur gennem byen. I år var ruten lagt, så turen sluttede ved møllen og med, at en lokal julemand kom ud af møllen og delte godteposer ud.

Mens resten af byen var i brugsen og i kirken, gik de lidt ældre borgere direkte til møllen, hvor de hyggede sig med at drikke kaffe og få sig en snak over bordet - hvis de da ikke handlede i en af de fem-seks stande, hvorfra der blev solgt alt fra træsløjd til glaskunst.

Fast inventar ved markedet er 90-årige Lis Pallesen, som også i år havde lavet snesevis af juledekorationer, som hun ivrigt solgte ud af. Lis Pallesen har været ved markedet de sidste 10 år, og hun elsker at deltage.

- Ud over at det er hyggeligt at møde folk fra byen, så har jeg en helt specielt mission i år: jeg skal have solgt en masse dekorationer, da mit høreapparat er gået i stykker. og et nyt koster 13.000 kroner, fortalte den gæve pensionist, der tilsyneladende havde godt gang i salget. I hvert fald stod der kunder foran hendes bod hele tiden.

Jeg elsker at bo her i byen, fordi vi virkelig snakker med hinanden i Gylling.

Kaj Sandgaard, pensionist og "tilflytter" til Gylling

Da avisens udsendte ikke kunne være der, da julemanden sidst på dagen tittede frem fra møllen og ønskede Gylling en god jul, er det uvist, om han sædvanen tro råbte byens børn an fra møllens første sal.

Rygtet vil dog vide, at han i år havde valgt at dukke op nede på niveau med jorden - fordi møllen efterhånden er så forfalden, at man kan være bange for, om træværket kan holde.

- Derfor er vi superglade for, at vi er kommet på næste års kommunale budget med 250.000 kroner. Lægger vi de penge til de 100.000 kroner, som vi fik sidste år, begynder der at være håb om en tiltrængt renovering af møllen. Men der er nu lang vej igen, inden vi har penge nok til alle de ønsker, vi har for møllen, fortalte Lars Larsen fra møllelauget.

Per Larsen, der er med i møllelauget, sørgede for salg af juletræer sammen med de øvrige fem bestyrelsesmedlemmer. Foto: Carina Mayner
Fiskefrikadeller og pølser var blot nogle af lækkerier, der var på menuen ved Gylling Mølle. Her er det Tronn Johanssen, der passer grillen. Foto: Carina Mayner
Tre generationer til julehygge. Mens Rina Schyberg har boet i Gylling i 14 år, og datteren Signe i hele sit 11-årige liv, er bedstefar Kaj Sandgaard først flyttet til byen for tre år siden. Det har han ikke fotrudt, selv om han også har haft et godt liv i Beder. - Men den er efterhånden blevet for stor. Her i Gylling er det stadig sådan, at man altid finder nogen at snakke med, når man i Dagli'Brugsen, siger han. Foto: Carina mayner
Sine Bøndergaard fra Hundslund solgte glaskunst på julemarkedet. Foto: Carina Mayner
Der blev også solgt keramik på markedet. Foto: Carina Mayner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Vinduespudser jagtet tilbage til bilen og truet: Var uheldig at spilde vand gennem et åbent vindue

Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Annonce