Annonce
Rejser

Juleværksted: Prøv kræfter med glaskunst på Glasmuseet Ebeltoft

Kreative aktiviteter med glaskunst på Glasmuseet Ebeltoft. PR-foto
I Julemandens værksted inviterer glasmuseet til at lave kreativ julepynt.

Hvem siger, at hjemmelavet julepynt er julehjerter af papir og kræmmerhuse af karton? Ikke Glasmuseet Ebeltoft. Til december byder museet velkommen til Julemandens værksted, hvor det er muligt at lave unik julepynt i glas i to weekender i december. To lørdage, 9. og 16. november i tidsrummene klokken 10-13 og klokken 13.30-16 kan besøgende lave en julemand eller et juletræ af farvede glasstykker, som limes på en glasplade og bagefter smeltes sammen i ovnen. Figuren kan man hænge i et vindue eller på et juletræ.

Annonce

Julekugle af glas

To søndage, 10.-17. november, kan man prøve kræfter med at dekorere en mundblæst julekugle med motiver efter eget valg og få den sandblæst. Det giver en julekugle med en ”frostet” overflade og gennemsigtige dekorationer. Julekuglen kan man tage med hjem med det samme.

Glasmuseet Ebeltoft blev oprettet i 1985. Museet blev til på initiativ af den danske glaskunstner Finn Lynggaard og blev til virkelighed i samarbejde med Erling Rasmussen, tidligere direktør for Kvadrat, og Bent Fredberg, statsautoriseret revisor. Museet har en anerkendt samling af moderne, international glaskunst, som er udlånt eller doneret af glaskunstnere.

Adresse: Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft. Entré for voksne er 85 kroner. For børn og unge fra seks til 17 år er entré 30 kroner. Læs mere på www.glasmuseet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftner med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce