Annonce
Aarhus

Junkbusters tager skraldet og sparer dig for bøvlet

Det lille affaldsfirma, Junkbusters, henter næsten hvadsomhelst hvorsomhelst - med et miljøvenligt tvist.

Forestil dig, at du har et loftsrum fyldt med skrammel, som du skal have kørt væk. Det lille private skraldefirma er det eneste af sin slags i Danmark og startede i København i 2009.

Du kan spænde bilen for traileren og køre på genbrugspladsen. Du kan også ringe efter kommunens storskraldsordning. Eller du kan kontakte en vognmand og få ham til at sætte en container på gaden.

Under alle omstændigheder skal du selv slæbe alt dit skrammel ned fra loftsrummet.

Nu er der kommet en fjerde mulighed, hvor du slipper for at lave noget af det beskidte arbejde selv. Den hedder Junkbusters, som kort fortalt er et privat skraldefirme, der mod betaling kommer og fjerner affaldet, uanset om det skal slæbes ud fra kælderen, baghaven eller et loftsrum på femte sal.

»Det er der, vi adskiller os fra de andre løsninger. Hos Junkbusters laver vi hele arbejdet og rydder op efter os. Vi er lige som et flyttefirma, bare med affald,« fortæller indehaver Steffen Rasmussen.

Startet op i Aarhus

I foråret udvidede Junkbusters til Aarhus, hvor det siden 1. marts i år har forsøgt at bide sig fast i det østjyske marked.

Indtil videre er opstarten gået trægt, men hjulene begynder efterhånden at dreje lidt hurtigere, vurderer Steffen Rasmussen:

»Det tager altid tid at arbejde sig ind på et marked, det gjorde det også, da vi startede i København. Vi skal først bevise, at vi er så gode, som vi selv siger.«

Både privat og firmaer

Cirka en fjerdedel af Junkbusters kunder er private, som gerne vil have hjælp til at få ryddet op i dødsboer, byggeaffald og lignende.

De sidste 75 procent er virksomheder, der som bekendt ikke kan benytte sig af ordninger som storskrald, der udelukkende er for private.

»Vi plejer at sige, at vi henter alt, der kan bæres af to mand. It-udstyr, byggematerialer, haveaffald, emballage, inventar. Alt undtagen miljøfarligt affald som maling og kemikalier. Og selvfølgelig heller ikke madvarer - det man kalder dagrenovation,« siger Steffen Rasmussen.

Donerer til velgørenhed

Det meste af skraldet ender hos AffaldVarme, hvor det bliver genanvendt eller brændt af og omdannet til varme.

Men vurderer medarbejderne, at det er for tidligt at sende en stol eller et sofabord til de evige møbelhandlere, så bliver sagerne sorteret fra og doneret til genbrug.

»Sidste år donerede vi 10 tons til velgørende formål som Kræftens Bekæmpelse og Røde Kors. I år forventer vi at nå op på 20-30 tons. Det er altså en hel del tøj og møbler,« griner Steffen Rasmussen.

Billigt resten af juli

Junkbusters kører i øvrigt med åbningstilbud netop nu, hvor prisen for et stykke arbejde i Østjylland næsten er det halve af den normale pris på Sjælland.

Tilbuddet gælder indtil 1. august, hvorefter priserne stiger til et normalt leje - dog lidt billigere end i København, da der går mindre tid med kørsel gennem byen i Aarhus i forhold til hovedstaden.

Læs mere i Århus Stiftstidende lørdag.

Hvad koster det?

Prisen for et besøg af Junkbusters afhænger dels af mængden af affald og dels af type og vægt.


Der afregnes først og fremmest per kubikmeter.


Affald svarende til én kubikmeter koster 560 kroner (indtil 1. august, red), mens affald svarende til 12 kubikmeter (hele lastbilen fyldt) koster 2750 kroner at få afhentet.


Dertil kan lægges tillæg for tungt affald som murbrokker og jord, samt tillæg for elektronisk affald som eksempelvis computerskærme. Se komplet prisliste på firmaets hjemmeside her.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

70 år: Stephensen blev prisbelønnet dokumentarist og filmmand

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce