x
Annonce
Sport

Juventus sejrer og presser rivalerne i toppen af Serie A

Alberto Lingria/Reuters
Cristiano Ronaldo scorede det første mål, da Juventus vandt 2-1 over bundholdet Spal i Serie A.

Juventus udbyggede lørdag føringen i toppen af Serie A, da den italienske storklub var på besøg hos bundholdet Spal.

Annonce

Her kunne gæsterne rejse retur med tre point til kontoen, da Juventus vandt 2-1.

Cristiano Ronaldo, der spillede sin kamp nummer 1000 som professionel, scorede kampens første mål. Dermed har portugiseren scoret i sine seneste 11 ligakampe.

Resultatet betyder, at Torino-klubben topper tabellen med 60 point foran Lazios 56 og Inters 54. Både Lazio og Inter har dog begge spillet en kamp færre.

Juventus lagde fra kampens start pres på hjemmeholdet og gjorde det tydeligt, at der var forskel på top og bund i den bedste italienske række.

Efter små fem minutter gav det pote, da Cristiano Ronaldo sendte bolden i nettet, men målet blev af VAR underkendt for offside.

På trods af flere gode tilbud måtte Juventus-tilhængerne vente længe på at juble i første halvleg. Først fem minutter før pausefløjtet lykkedes det endelig for gæsterne at score kampens første mål.

Ronaldo fik et flot indlæg serveret fra Juan Cuadrado fra højrekanten, og så svigtede portugiseren ikke, men hamrede gæsterne i front.

Et kvarter inde i anden halvleg fordoblede Juventus føringen. Paulo Dybala viste stort overblik, da han fandt Aaron Ramsey, som flot vippede bolden over Spal-keeperen.

Fire minutter senere blev der dog bragt spænding tilbage i opgøret.

Spals Simone Missiroli blev tacklet i Juventus-feltet. Først var dommerens fløjte tavs, men efter et tjek i VAR-rummet blev der dømt straffespark. Det omsatte Andrea Petagna sikkert.

Tættere på kom hjemmeholdet dog ikke og har stadig otte point op til Sampdoria, der ligger lige over nedrykningsstregen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce