Annonce
Rejser

Jysk Rejsebureau satser mere på vandreture i Europa

Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg, skal bestiges på vandreturen til Skotland. Men deltagerne skal også gennem dalen Glencoe og vildnisset Rannoch Moor. Foto: Jysk Rejsebureau

Interessen for vandrerejser i Europa er så stor, at Jysk Rejsebureau, som ellers er kendt for skræddersyede rejser til fjerne rejsemål, nu vil til at arrangere vandrerejser tættere på Danmark i større stil.

En overvældende succes med vandrerejser til Caminoen har givet bureauet blod på tanden, og nu følger i første omgang ture til det skotske højland, men mere er på vej, oplyser direktør Niels Amstrup. Det gælder først og fremmest Mallorca, men "vi kigger også lidt på Slovakiet og Slovenien", fortæller han i en pressemeddelelse.

På turen til Skotland skal deltagerne i gennemsnit vandre 21 kilometer om dagen i fem dage. Blandt andet skal de bestige 1344 meter høje Ben Nevis, som er Storbritanniens højeste bjerg. Overnatningsstederne beskrives som "små og hyggelige", hvor man om aftenen kan nyde en lokal whisky eller øl foran pejsen. Trekking-erfaring er ikke nødvendigt, men bureauet forventer, at deltagerne er i god vandreform og har gået vandrestøvlerne til hjemmefra.

Grupperne består af højst 14 personer, og prisen er 10.995 kroner inklusive fly, rejseleder, overnatninger, morgenmad og bagagetransport mellem overnatningsstederne. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce