Annonce
Navne

Jytte Høy - 60 år

11 FRIT jytte 1a4 kunst huset jytte høy Foto:Jan Christensen 10052005

Lørdag 20. august: Tidligere rektor for Det Jyske Kunstakademi, billedkunstner Jytte Høy, København, fylder 60 år.

Jytte Høys værk er - gennemgående - baseret på enkle greb og enkle, hverdagsagtige, hyppigt industrielt fremstillede materialer. Enkelheden står i kontrast til den betydning, skulpturerne og objekterne ofte indeholder. De fordrer tankevirksomhed hos betragteren og belønner med en overraskende tilgang til verden. Måske holder kunstneren af at sætte tingene på spidsen eller vende dem på hovedet og spørge: Hvad nu hvis? Hvad nu hvis en hue kunne huske?

Historiske hændelser og personer indgår i hendes undersøgelser på lige fod med iagttagelser af hverdagens genstande og ritualer. Associationer er et vigtigt element i hendes værker som for eksempel at undersøge, hvad alfabetets bogstaver kan få os til at tænke på.

Jytte Høy er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har selv undervist og bestredet posten som rektor ved akademiet i Aarhus. Hun har desuden varetaget en række tillidsposten i kunstinstitutionen - herunder i Statens Kunstfond, Akademiraadet og bestyrelserne for Charlottenborg og Overgaden.

Holder vi os til de hjemlige breddegrader, har Jytte Høy solgt til blandt andre Ny Carlsbergfondet og er blandt andet repræsenteret i Arkens samling. Arken er et af de museer, hvor hun har udstillet, og hun har haft væsentlige udstillinger i kunsthaller som Overgaden og Nikolaj. I 2007 blev hun medlem af Den Frie Udstilling – og blandt mange legater og hædersbevisninger kan fremhæves Eckersberg Medaillen samt Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat.

Berlingske Tidende

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce