Annonce
Navne

Jytte Høy - 60 år

11 FRIT jytte 1a4 kunst huset jytte høy Foto:Jan Christensen 10052005

Lørdag 20. august: Tidligere rektor for Det Jyske Kunstakademi, billedkunstner Jytte Høy, København, fylder 60 år.

Jytte Høys værk er - gennemgående - baseret på enkle greb og enkle, hverdagsagtige, hyppigt industrielt fremstillede materialer. Enkelheden står i kontrast til den betydning, skulpturerne og objekterne ofte indeholder. De fordrer tankevirksomhed hos betragteren og belønner med en overraskende tilgang til verden. Måske holder kunstneren af at sætte tingene på spidsen eller vende dem på hovedet og spørge: Hvad nu hvis? Hvad nu hvis en hue kunne huske?

Historiske hændelser og personer indgår i hendes undersøgelser på lige fod med iagttagelser af hverdagens genstande og ritualer. Associationer er et vigtigt element i hendes værker som for eksempel at undersøge, hvad alfabetets bogstaver kan få os til at tænke på.

Jytte Høy er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har selv undervist og bestredet posten som rektor ved akademiet i Aarhus. Hun har desuden varetaget en række tillidsposten i kunstinstitutionen - herunder i Statens Kunstfond, Akademiraadet og bestyrelserne for Charlottenborg og Overgaden.

Holder vi os til de hjemlige breddegrader, har Jytte Høy solgt til blandt andre Ny Carlsbergfondet og er blandt andet repræsenteret i Arkens samling. Arken er et af de museer, hvor hun har udstillet, og hun har haft væsentlige udstillinger i kunsthaller som Overgaden og Nikolaj. I 2007 blev hun medlem af Den Frie Udstilling – og blandt mange legater og hædersbevisninger kan fremhæves Eckersberg Medaillen samt Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat.

Berlingske Tidende

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce