Annonce
Østjylland

Kåret som Årets Arbejdsplads: Østjysk gigant giver ansatte massage og tandlæge

Kamstrup er på mange områder en grøn virksomhed, der hjælper miljøet med sine energimålere. Hvis de ansatte får ondt i ryggen, er der som et velfærdsgode en massør ved hånden. Foto: Axel Schütt
Det er ikke for sjov skyld, at Kamstrups medarbejdere får et årligt tandeftersyn og meget mere betalt. De er nemlig glade, og sygefraværet er lavt. Nu er Skanderborg-virksomheden kåret som Årets Arbejdsplads.
Annonce

SKANDERBORG: Virksomheden Kamstrup er blevet kåret som Årets Arbejdsplads 2019. De var blandt 100 andre virksomheder nomineret til prisen, som de netop har modtaget.

Det er fagforeningen 3F, der for 28. gang uddeler den prestigefyldte pris - og både arbejdsgivere og lønmodtagere sidder i dommerpanelet. Sidste år gik prisen til Midtvask, Århus. Både private og offentlige, små, mellemstore og store virksomheder kan deltage i konkurrencen, og det er de ansatte, der indstiller en virksomhed.

Kamstrup er ekspanderet kraftigt de senere år, udbygger i Stilling, hvor den ligger, og har de seneste år ansat flere hundrede nye medarbejdere, der er med til at lave vand-, varme- og elmålere samt printproduktion.

Kamstrup tæller efterhånden 1.300 ansatte og har for nylig også åbnet salgskontorer i Asien, hvor virksomheden i en grøn tid også har succes på eksportmarkederne.

Ifølge 3F er Kamstrup en virksomhed, der investerer i de ansatte, hvilket formanden, Per Christensen, fremhævede ved prisuddelingen.

- Uddannelse og opkvalificering er vigtig i virksomheden. Blandt andet har man taget flere lærlinge, man tester for ordblindhed og tilbyder efterfølgende kurser i almene fag, ligesom man har et mål om at løfte de ansatte fra ufaglærte til faglærte, sagde Per Christensen ifølge Fagbladet 3F ved uddelingen.

Annonce

Få tjekket tænderne i arbejdstiden

Kamstrup er kendt for at tilbyde medarbejderne en stribe goder, hvilket giver virksomheden kontant afregning med en bedre bundlinje i kraft af glade medarbejdere, hvis sygefravær er for nedadgående og produktiviteten for opadgående.

Det skyldes blandt andet, at ledelsen har lavet en fladere struktur, så en stor del af ansvaret skubbes ned - og ud i organisationen. En stribe velfærdsgoder, herunder en sundhedsklinik med massage, fysioterapi og for eksempel frisør er også et af Kamstrups tilbud til de ansatte.

- Det er fedt, at vi blev valgt. Vi er megaglade for vores arbejdsplads, og for at dommerne også kunne se det, sagde tillidsrepræsentant Anja Borg til Fagbladet 3F.

Kim Lehmann, administrerende direktør og CEO i Kamstrup var beæret over anerkendelsen.

- Det er en kæmpe ære at blive indstillet, og at vi har vundet. Bare det at være blandt de tre sidste er en sejr, sagde Kim Lehmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce