Annonce
Erhverv

Kåring: Århusianer er blandt verdens mest indflydelsesrige forretningskvinder

Helle Østergaard Kristiansen var finansdirektør i Danske Commodities og nu CEO i en af Aarhus' mest succesfulde virksomheder. Nu er hun på listen over verdens mest indflydelsesrige forretningskvinder. Foto: Axel Schütt
Erhvervsmagasinet Fortune Magazine kårer Helle Østergaard Kristiansen, adm. direktør i det århusianske energihandelshus Danske Commodities. Hun er eneste dansker på listen over verdens mest indflydelsesrige erhvervskvinder.

AARHUS: Administrerende direktør i det århusianske energihandelshus Danske Commodities, Helle Østergaard Kristiansen, er placeret som nummer 31 på listen over verdens mest indflydelsesrige forretningskvinder. Listen sammensættes af det førende amerikanske erhvervsmagasin Fortune Magazine.

Det er især hendes top-position på det globale energimarked, der nu slår igennem i de magtfulde kredse. Hun er eneste dansker på listen. Fortune Magazine har offentliggjort den årlige liste over verdens mest indflydelsesrige kvinder i erhvervslivet. Listen tæller 50 af de mest indflydelsesrige kvinder, som er med til at slå glasloftet i stykker og gå forrest, blandt andet i brancher hvor kvinder er underrepræsenterede. Danske Commodities er placeret med hovedkontor i Jægergårdsgade i Aarhus Midtby og er etableret af århusianeren Henrik Lind.

Annonce

Jeg ser optagelsen på Fortunes liste over de mest indflydelsesrige forretningskvinder som en anerkendelse af den vigtige udvikling i energibranchen – og så er det selvfølgelig også en stor personlig ære

CEO Helle Østergaard Kristiansen

- Det er en stor ære

Fortune har placeret Danske Commodities' CEO Helle Østergaard Kristiansen som nummer 31 på den prestigefyldte liste. Som eneste dansker på listen repræsenterer Østergaard Kristiansen Danmarks voksende betydning inden for global energi og den grønne omstilling.

- I de seneste år har Danmark etableret sig som en central spiller inden for grøn energi. Som energihandler er Danske Commodities med til at effektivisere energisystemet og bane vejen for en grøn omstilling uden subsidier. På den måde er vi med til at gøre grønne ambitioner til en rentabel forretning. Jeg ser optagelsen på Fortunes liste over de mest indflydelsesrige forretningskvinder som en anerkendelse af den vigtige udvikling i energibranchen – og så er det selvfølgelig også en stor personlig ære, siger Danske Commodities' CEO Helle Østergaard Kristiansen.

Få kvinder i branchen

Til trods for at energi aldrig har været et vigtigere emne, er kvinder fortsat massivt underrepræsenterede i branchen. Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group er der færre kvinder i energibranchen end nogen anden af de store industrisektorer. På verdensplan udgør kvinder mindre end en fjerdedel (22 procent), mens der kun er 1 procent kvindelige CEO's på tværs af hele energisektoren.

I april 2019 blev Helle Østergaard Kristiansen udnævnt til CEO for Danske Commodities, der er Danmarks 10. største virksomhed målt på omsætning. Med denne udnævnelse bliver Østergaard Kristiansen verdens første kvindelige CEO i energy trading. Under Østergaard Kristiansens ledelse har Danske Commodities blandt andet indtaget et af verdens vigtigste energimarkeder, nemlig det amerikanske, og forhandlet kontrakter med nogen af verdens største vindmølleparker, blandt andet den britiske offshore gigant Dudgeon, som forsyner næsten en halv million britiske husstande med grøn energi, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Helle Østergaard Kristiansen har ansvaret for 300 medarbejdere og en voksende energihandelsforretning, der strækker sig på tværs af 39 globale energimarkeder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce