Annonce
Østjylland

Kælderen får en sidste chance for at beholde udeservering

Et flertal i byrådet gav mandag aften Kælderen Bar & Bodegas en sidste chance for at vise, at stedet kan overholde støjreglerne. Stedet har fået en midlertidig tilladelse til udeservering, der gælder til 11. august. Og kun til klokken 22 alle ugens dage. Arkivfoto
Byrådsmedlem mener, at bodega-ejer er uden for pædagogisk rækkevidde.

Odder: John Rosenhøj (DF) blev tydeligt harm over en bemærkning fra Claes Jensen (S), da byrådet mandag aften skulle tage stilling til, om Kælderen Bar & Bodega skulle have en sidste chance for at vise, at stedet kan overholde reglerne for udeservering.

John Rosenhøj mente nemlig som den eneste i byrådet ikke, at der skulle gives en udeserveringstilladelse til stedet efter en lang tække klager fra naboer om blandt andet for meget larm fra bodegaen i Aabygade.

Claes Jensen, som sidder i Bevillingsnævnet, sammen med blandt andre John Rosenhøj mente derimod godt, at man kunne give stedet en sidste chance.

Annonce

- Og jeg tænker, du ville ønske, at vi ville give det en sidste chance, hvis det var et andet værtshus, der kom i samme situation, sagde Claes Jensen med henvisning til, at John Rosenhøj er en god bekendt af ejeren af byens andet værtshus El Paso.

- Det er infamt, det du insinuerer. Jeg behandler alle borgere ens og ville mene det samme, hvis det var El Paso eller Bier Baren, sagde John Rosenhøj.

En for alle eller ej

Forud for byrådsmødet havde byrådet taget stilling til, om John Rosenhøj var inhabil i sagen på grund af sin nære relation til El Paso, men det havde byrådet ikke vurderet, at han var.

Derfor fik han også lejlighed til at fortælle byrådet og tilhørerne, hvad han mente om Kælderens ejer.


Han er UPR - uden for pædagogisk rækkevidde.

John Rosenhøj (DF)


- Bogstavdiagnoser er der mange, der har. Nogen har adhd, ham her, han er UPR - uden for pædagogisk rækkevidde. Og han overholder ikke bevillingsnævnets musketer-ed om "En for alle - alle for en", der betyder, at hvis en kunde har karantæne fra et værtshus, så har han også fra de andre. Og det på trods af kammeratlige samtaler, så han fortjener ikke en chance til, sagde John Rosenhøj.

Annonce

Larm, rod og svineri

Det er ikke mindst på grund af antallet af klager, at John Rosenhøj mener, at nok er nok.

23 naboer har klaget over larm, svineri og rod ikke kun på Kælderens areal, men også hos naboerne.

Der blev 5. juni 2020 givet en midlertidig tilladelse til udeservering til Kælderen Bar og Bodega. Tilladelsen var gældende indtil 1. oktober 2020. Siden har værtshuset ikke haft tilladelse til udeservering, og det har derfor heller ikke været muligt for stedet at vise, at man agter at efterleve kriterierne for at få en permanent udeserveringstilladelse.

Derfor besluttede et flertal i miljø,- teknik- og klimaudvalget på seneste møde at give midlertidig tilladelse til udeservering, der gælder indtil 11. august 2021.

I den periode skal Kælderen Bar og Bodega have indsendt dokumentation for, at stedet overholder miljøstyrelsens vejledende støjgrænser.

- Det er målinger, der bliver lavet af anerkendte firmaer, som ikke advarer på forhånd om, hvornår de kommer og måler, understregede borgmester Uffe Jensen (V), da der opstod tvivl om det.

Annonce

Ring til politiet

John Rosenhøj mener ikke, man tager klagerne alvorligt, når man giver stedet endnu en chance.

- Det er en træls sag, men det er midtbyen, og så må man altså regne med lidt larm fra udelivet. Og overholdes reglerne ikke, så skal man ringe til politiet, lød opfordringen fra Marianne Hundebøll (SF).

Uffe Jensen understregede, at klager vil blive taget meget alvorligt, og at udeserveringstilladelser i øvrigt normalt gælder op til otte år, så en sommer er en meget kort chance.

- Og det er aller sidste chance til manden. Hvis ikke reglerne overholdes, så kommer vi og lukker stedet, sagde Elvin Hansen.

John Rosenhøj stemte som den eneste imod, da han mener, at ejeren har vist, at han ikke overholder støjgrænser og at naboklager ikke er blevet taget alvorligt.

De øvrige 17 byrådsmedlemmer stemte for at give en midlertidig tilladelse til udeservering frem til 11. august.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Alarm 112

Kan risikere fængsel: Århusiansk skoleelev sigtet for at vise falsk coronapas

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Østjylland

Ambulance-reddere klædes på til nye opgaver

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Demonstranter omringer statsministerens tomme bil

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Annonce