Annonce
Aarhus

Kæmpe ændring af trafikken i Aarhus på plads: Fra november skal bilerne ud på nye veje til Molslinjens færger

Det bliver Molslinjens Express 3, der tager første tur fra rederiets nye terminal. Det sker 11. november. Pressefoto
Tidlig morgen onsdag 11. november 2020 kører den første bil op ad rampen og ind på en af Molslinjens hurtigfærger i den helt nye færgeterminal. Fremover skal halvanden million biler årligt finde andre veje gennem Aarhus til og fra ruten over Kattegat.
Annonce

AARHUS: Der er længe blevet arbejdet på at færdiggøre Molslinjens nye færgeterminal på Østhavnen. Nu er arbejdet så langt fremme, at rederiet har meldt datoen for flytningen ud.

Første afgang fra den nye terminal bliver 11. november 2020 klokken 05.45, og det bliver hurtigfærgen Express 3, som tager den første tur over Kattegat fra Molslinjens nye færgeterminal på Østhavnen i Aarhus.


Vi har mange erhvervskunder, og de vil opleve, at turen til den ny færgeterminal bliver hurtigere, fordi de undgår Nørreport-krydset, som nemt sander til. For dem vil turen ad Marselis Boulevard føles befriende.

Carsten Jensen, administrerende direktør Molslinjen


Det er ikke kun Molslinjens færgeterminal, der flytter, for også de 1,5 millioner årlige bilister, der benytter rederiets færger, skal finde andre veje til den nye færgeterminal. Så mens trafikken i Nørreport-krydset, på Kystvejen og Aarhus Ø fremover bliver væsentligt reduceret, er der til gengæld udsigt til tilsvarende mere trafik på Marselis Boulevard.

- Vi har mange erhvervskunder, og de vil opleve, at turen til den ny færgeterminal bliver hurtigere, fordi de undgår Nørreport-krydset, som nemt sander til. For dem vil turen ad Marselis Boulevard føles befriende, mener Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Annonce

Stor kommunikationsopgave venter

Alene i Aarhus by skal skiltningen mod færgehavnen ændres flere end 50 steder. Dertil kommer ændringer af skilte på motorveje og andre store indfaldsveje mod Aarhus.

- Vi står foran en stor kommunikationsopgave med at forklare de rejsende, at de ikke bare skal køre på autopilot fra 11. november. Der står også medarbejdere klar i den gamle færgeterminal de første dage efter flytningen, så vi kan sende de kunder videre, som ikke har hørt om flytningen, forklarer Carsten Jensen.

Han glæder sig til at tage den ny færgeterminal i brug – men han er samtidig lidt ærgerlig over, at corona-krisen kommer til at sætte sit præg på åbningen.

- Der er ikke plads til festligheder med mange mennesker lige nu, så det bliver en stille åbning med få inviterede gæster, siger Carsten Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AGF For abonnenter

Bagkanten: 19-årig AGFer er gået fra ukendt til profil på fire måneder

Annonce