Annonce
Aarhus

Kæmpe byggeprojekt: Byggemarkedsgrund laves til ny bydel for to milliarder kroner

Det er her i industriområdet mellem Ringgaden og Daubjergvej, hvor Silvan og Stark skal udskiftes med nye boliger og erhverv for to milliarder kroner. Arkivfoto: Kim Haugaard

PensionDanmark kaster to milliarder kroner i Aarhus og en ny bydel ved DT-grunden på Daugbjergvej, der nu huser både Stark, Silvan og store administrationsbygninger.

AARHUS: En ny bæredygtig og attraktiv bydel.

Sådan lyder overskrifterne for planerne for DT-grunden omkring Daugbjergvej i det centrale Aarhus, hvor byggemarkederne Stark og Silvan hører til.

Det er PensionDanmark, der har overtaget DT-grunden, hvor man samlet vil investere to milliarder kroner i at udvikle området til boliger og erhverv.

Den nye bydel kommer til at bestå af ca. 70.000 kvadratmeter bæredygtige boliger og erhvervsbygninger.

Den store grund på godt 36.000 kvadratmeter huser udover Stark og Silvan også sidstnævntes administrationsbygning.

Det er PensionDanmark og Casa, der sammen er i gang med at lægge planerne for at udvikle området efter en ny lokalplan, der udarbejdes i samarbejde med Aarhus Kommune.

- Den solide befolkningstilvækst i Aarhus giver efterspørgsel efter attraktive byrum med værdiskabende boliger og erhvervslejemål med god beliggenhed. PensionDanmark vil udvikle centralt beliggende boliger efter vores nye boligplatform, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Annonce
Det er området markeret med gult, der nu skal laves til boliger og erhverv.

DT-grunden


  • Grundareal: 36.238 m2 indeholdende administrationsbygning til Silvan, Silvan Byggemarked og Stark Byggemarked
  • Samlet projektværdi er ca. 2 milliarder kroner
  • Køber og udvikler: PensionDanmark
  • Totalentreprenør og udvikler: Casa
  • Rådgivere: Bruun Hjejle har været rådgiver for Pensiondanmark, Bech Bruun for Casa og Klar Advokater/Newsec Advisory A/S for Ferguson Nordic Holdings, der er sælger
Det er området i bunden af billedet ved Ringgaden, når skal rives ned og laves til ny bydel. Pressefoto

Boliger til alle aldre

Projektet omfatter såkaldte livsstilsboliger til segmentet over 50 år, familieboliger, almene boliger, kontorbygninger og boliger til studerende.

Man kan endnu ikke sige noget om præcis hvor mange boliger, der kommer til at blive på den store grund. Udkastet til området skal videreudvikles i forhold lokalplanerne, og der ligger heller ikke visualiseringer på projektet endnu.

Horsens-firmaet Casa er totalentreprenør på projektet, som de gennem de seneste år har arbejdet på at udvikle, og opgaven bliver nu at videreudvikle og realisere projektet sammen med PensionDanmark.

- DT-grunden er sidste etape af udviklingen af et stort byområde lige inden for Ringgaden i Aarhus. Casa har også været involveret i tidligere etaper, og dette projekt færdiggør området. Sammen med PensionDanmark vil vi fokusere på at udvikle et langtidsholdbart byrum, hvor bæredygtighed, funktionalitet og byliv går hånd i hånd, siger Rasmus Holbech, der er udviklingsdirektør i Casa.

Han henviser til, at der på den anden side af Århus Å ved Søren Frichs Vej er ved at blive opført 750 nye boliger i den gamle erhvervstrekant. Der er udover planerne for DT-grunden i alt 2.600 boliger allerede bygget, under opførelse eller i pipelinen i brokvarteret mellem Åby Skole og Godsbanen.

Silvan og Stark er i en periode fortsat lejere i de eksisterende bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce