Annonce
forside

Kæmpe fangst på havnen: Container fyldt med fem millioner illegale smøger

Told fandt i sidste uge næsten fem millioner ulovlige cigaretter i en container på Aarhus Havn. Foto: Toldstyrelsen

Toldstyrelsen fandt efter længere tids overvågning en container med næsten fem millioner ulovlige cigaretter.

AARHUS: Man skal mange år tilbage for at notere sig en fangst af samme størrelse som den, Toldstyrelsen fik i sidste uge. I en 45 fods container fandt tolderne næsten fem millioner ulovlige cigaretter. På papirerne skulle containeren have indeholdt rensemidler til swimmingpools.

Container og cigaretter kom fra Østeuropa, og Toldstyrelsen har beslaglagt alle cigaretterne. Afgiften anslås at være på omkring ni millioner kroner.

Længere tids systematisk overvågning førte i sidste uge til, at containeren fra Østeuropa blev udtaget til kontrol.

- Vi fik desværre bekræftet mistanken om, at containeren indeholdt et meget stort parti illegale varer. Det er anden gang på et år, at vi beslaglægger en større mængde cigaretter, men vi skal nogle år tilbage for at finde sager af et lignende omfang, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen om fundet af de mange cigaretter.

Cigaretterne var gemt i kasser stablet op på paller og tolderne måtte kravle henover de første rækker for at få adgang til underliggende kasser, hvor de mange millioner illegale cigaretter var gemt.

Toldstyrelsen undersøger nu sagen nærmere i et samarbejde med politiet.

Annonce

Andre store cigaretfund


  • 2018: 1,5 million cigaretter beslaglagt på Aarhus Havn
  • 2015: Tobakshunden Lana finder knap 10 millioner cigaretter
  • 2014: 5 millioner cigaretter skjult i varmtvandsbeholdere i et containerskib

Kilde: Toldstyrelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Annonce