Annonce
Østjylland

Kæmpe fibernetsprojekt i spil i Syddjurs

Jørgen Ørgård opfordrer alle med bolig i projektets områder til at få sig tilmeldt. Om ikke andet så for områdets skyld. Arkivfoto

Selskabet Fibia har efter pres fra borgerforeningen på Mols lanceret et helt unikt tilbud, der kan få betydning på hele Djursland. Men det gælder om at handle hurtigt.

SYDDJURS: Der er meget på spil frem til udgangen af marts måned, når det kommer til bredbånd på Djursland. For selvom Djursland blev forbigået for tilskud fra bredbåndspuljen, så har arbejdet ikke været helt spildt.

For Danmarks største fiberselskab Fibia har efter pres fra borgerforeningen på Mols givet den sydlige del af Syddjurs en helt unik mulighed for at få etableret fibernetforbindelse til en lav pris - også selvom man bor i områder, hvor der kan være langt til nærmeste nabo. Et tilbud, der lige nu er sendt ud til knap 7.000 borgere.

- Det her er Danmarks bedste tilbud til dato, og jeg er ikke sikker på, at det kommer igen, hvis vi ikke får samlet opbakning til det. Det er et projekt helt uden tilknytning til bredbåndspuljen og med en etableringspris, som næsten er for god til at være sand, når det drejer sig om vores område. Så det gælder om at få tilmeldt sig på Fibias hjemmeside så hurtigt som muligt, siger Jørgen Ørgård fra borgerforeningen.

De områder, der er med i projekt Syd-Syddjurs, som Fibia kalder projektet, er: Mols og Helgenæs, Boeslum, Dråby-Holme, Handrup, Hyllested-Skovgårde, Øksenmølle-Fuglslev, Øer nord og Øer syd.

Hele projektet kom i stand i december måned, da det stod klart, at de tre projekter, som Mols og Helgenæs spillede ind med i forhold til bredbåndspuljen, ikke fik tildelt støtte. Så tog borgerforeningen igen fat i Fibia og nu er alle tanker om bredbåndspuljen begravet.

- Bredbåndspuljen er droppet helt fra vores side. Nu kaster vi alle kræfterne ind i det her projekt, hvor 2.744 skal have tilmeldt sig inden 30. marts. Den måde, som bredbåndspuljen er skruet sammen på, kommer ikke til at tilgodese os på nogen måder, så vi får svært ved at få støtte den vej igennem. Men her har vi et projekt, der kan få betydning for hele Djursland, hvis Fibia kan se, at der er nok tilmeldte, siger Jørgen Ørgård, der opfordrer alle med sommerhus i de nævnte områder til at reagere og få sig tilmeldt, også selvom man ikke bor i Syddjurs Kommune.

Man kan se meget mere om projektet her, og man kan høre mere efter generalforsamlingen for borgerforeningen Mols, der finder sted 26. januar klokken 19.30 på restaurant Mols Bjerge i Knebel.

Annonce

Det er et projekt helt uden tilknytning til bredbåndspuljen og med en etableringspris, som næsten er for god til at være sand, når det drejer sig om vores område. Så det gælder om at få tilmeldt sig på Fibias hjemmeside så hurtigt som muligt.

Jørgen Ørgård, borgerforeningen Mols
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce