Annonce
Østjylland

Kæmpe fibernetsprojekt i spil i Syddjurs

Jørgen Ørgård opfordrer alle med bolig i projektets områder til at få sig tilmeldt. Om ikke andet så for områdets skyld. Arkivfoto

Selskabet Fibia har efter pres fra borgerforeningen på Mols lanceret et helt unikt tilbud, der kan få betydning på hele Djursland. Men det gælder om at handle hurtigt.

Annonce

SYDDJURS: Der er meget på spil frem til udgangen af marts måned, når det kommer til bredbånd på Djursland. For selvom Djursland blev forbigået for tilskud fra bredbåndspuljen, så har arbejdet ikke været helt spildt.

For Danmarks største fiberselskab Fibia har efter pres fra borgerforeningen på Mols givet den sydlige del af Syddjurs en helt unik mulighed for at få etableret fibernetforbindelse til en lav pris - også selvom man bor i områder, hvor der kan være langt til nærmeste nabo. Et tilbud, der lige nu er sendt ud til knap 7.000 borgere.

- Det her er Danmarks bedste tilbud til dato, og jeg er ikke sikker på, at det kommer igen, hvis vi ikke får samlet opbakning til det. Det er et projekt helt uden tilknytning til bredbåndspuljen og med en etableringspris, som næsten er for god til at være sand, når det drejer sig om vores område. Så det gælder om at få tilmeldt sig på Fibias hjemmeside så hurtigt som muligt, siger Jørgen Ørgård fra borgerforeningen.

De områder, der er med i projekt Syd-Syddjurs, som Fibia kalder projektet, er: Mols og Helgenæs, Boeslum, Dråby-Holme, Handrup, Hyllested-Skovgårde, Øksenmølle-Fuglslev, Øer nord og Øer syd.

Hele projektet kom i stand i december måned, da det stod klart, at de tre projekter, som Mols og Helgenæs spillede ind med i forhold til bredbåndspuljen, ikke fik tildelt støtte. Så tog borgerforeningen igen fat i Fibia og nu er alle tanker om bredbåndspuljen begravet.

- Bredbåndspuljen er droppet helt fra vores side. Nu kaster vi alle kræfterne ind i det her projekt, hvor 2.744 skal have tilmeldt sig inden 30. marts. Den måde, som bredbåndspuljen er skruet sammen på, kommer ikke til at tilgodese os på nogen måder, så vi får svært ved at få støtte den vej igennem. Men her har vi et projekt, der kan få betydning for hele Djursland, hvis Fibia kan se, at der er nok tilmeldte, siger Jørgen Ørgård, der opfordrer alle med sommerhus i de nævnte områder til at reagere og få sig tilmeldt, også selvom man ikke bor i Syddjurs Kommune.

Man kan se meget mere om projektet her, og man kan høre mere efter generalforsamlingen for borgerforeningen Mols, der finder sted 26. januar klokken 19.30 på restaurant Mols Bjerge i Knebel.

Det er et projekt helt uden tilknytning til bredbåndspuljen og med en etableringspris, som næsten er for god til at være sand, når det drejer sig om vores område. Så det gælder om at få tilmeldt sig på Fibias hjemmeside så hurtigt som muligt.

Jørgen Ørgård, borgerforeningen Mols
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce