Annonce
Aarhus

Kæmpe forskel på erhvervsklimaet i østjyske kommuner

Ingen over og ingen ved siden af Skanderborg Kommune, når det gælder erhvervsvenlighed i Østjylland. Dog kommer Favrskov tæt på.

Fire af seks østjyske kommuner er, ifølge Dansk Industris årlige analyse, blevet mere erhvervsvenlige.

ØSTJYLLAND: Der er helt enormt stor forskel på erhvervsvenligheden i de østjyske kommuner.

Det viser Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

To kommuner - Skanderborg og Favrskov - er igen i år duksene. De er blandt de 10 mest erhvervsvenlige kommuner i hele Danmark.

- Vi bor i et smørhul her i Østjylland med stor aktivitet og mange muligheder. Der for er jeg glad for de særligt gode rammer, virksomhederne oplever i Skanderborg og Favrskov. Det er flot gået, og det vidner om den vedvarende og stærke indsats, som kommunerne lægger for dagen, og som er med til at skabe et blomstrende erhvervsklima, siger Anders Strange, der er formand for DI i Østjylland.

Skanderborg er rykket fra 8. pladsen til 9. pladsen, mens Favrskov er rykket fra 12. pladsen til 10. pladsen.

Hvis ikke de to kommuner strenger sig an, risikerer de, at det går dem som Odder Kommune.

Fra 10. pladsen er kommunen kravlet ned til 16. pladsen på listen over erhvervsvenlige kommuner.

Det kan de sikkert leve med i Odder. For sammenlignet med Norddjurs, Syddjurs og Aarhus Kommune er Odder en mere end almindeligt erhvervsvenlig kommune.

Norddjurs Kommune ligger som nummer 68. Og det er en klar forbedring. Sidste år var Norddjurs Kommune nemlig helt nede at vende på pladsen som nummer 84.

I 2017 lå Norddjurs en plads over Aarhus, der lå nummer 85. I år har Aarhus forbedret sig markant og er kravlet op som nummer 77.

Syddjurs skrabede bunden sidste år. Og det gør kommunen igen i år, hvor den blot er kravlet en plads frem.

Fra nummer 88 til nummer 87.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce