Annonce
Aarhus

Kæmpe hype om ny donutbutik i Aarhus - og den er ikke engang åbnet endnu

Türker Alici (th) og Ninos Oraha (tv) er klar til at give liv til Silkeborgvej i Åbyhøj, når de åbner deres donutsbutik, Bronuts, i løbet af august. Foto: Tobias H. Niebuhr
Der er eksplosiv interesse for donutbutikken Bronuts, som i løbet af august åbner i Åbyhøj.

AARHUS: 12.500 følgere på det sociale medie Instagram. 5.000 indenfor de første timer.

Og så er butikken ikke engang åbnet endnu.

Bronuts, som butikken hedder, er en ny donutbutik, som i løbet af august slår dørene op på Silkeborgvej 247 i Åbyhøj. Og de første meldinger er, at folkene bag har ramt en eksplosiv niche.

Det er de to venner Türker Alici og Ninos Oraha, der har fået idéen til en Instagram-venlig butik, der skal sælge donuts i alle regnbuens farver toppet med forskellige søde sager, og hvor man skal mødes med et stort smil og god service.

- Vi vidste godt, det ville blive taget godt imod, men det er vildt så meget positiv respons, vi har fået allerede, siger Türker Alici, der er personlig træner og desuden er kendt for at have medvirket i realityprogrammer som Paradise Hotel og Robinson.

Annonce

Bronuts

  • Donutbutik, der også kommer til at sælge kaffe og milkshakes
  • Åbner i løbet af august
  • Ejes af Türker Alici og Ninos Oraha
  • Silkeborgvej 247, 8230 Åbyhøj
  • https://www.instagram.com/bronutsdk/

Stor åbningsfest

Bronuts (en sammentrækning af donuts og Bro, som er slang for bror, red.) har også allerede fået henvendelser fra en erhvervsmægler, der vil have dem til at åbne en butik i Randers, ligesom de er blevet tilbudt penge for at reklamere for andre virksomheder.

Men lige nu koncentrerer makkerparret sig om lokalerne i Aarhus, der tidligere husede Åby Kiosk, og som de er i fuld gang med at gøre klar til åbning senere i august.

- Vi kommer til at lave gode køtilbud, og vi får nogle gaver klar til de første i butikken, så vi kan lave en god åbning, siger Ninos Oraha, der glæder sig over den positive opmærksomhed, som butikken også har fået i nærområdet.

- Folk glæder sig til, vi åbner, så der sker noget nyt og kommer endnu mere liv i området.

Kæmpe ambitioner

Det sværeste for de to indehavere er lige nu at finde ud af, hvilke donuts der skal være i det faste sortiment.

- Vi er meget i kontakt med vores følgere på Instagram, og de kommer hele tiden med idéer, som vi gerne vil prøve af. Som veganske eller glutenfri donuts eller donuts med snøfler. Så vi kommer til at have et fast sortiment, men vi fortsætter med at eksperimentere, siger Türker Alici.

Udover donuts kommer man til at kunne købe kaffe og milkshakes i Bronuts, der har fået de første store ordre på donuts ind.

Den store interesse har fået Türker Alice og Ninos Oraha til at drømme stort.

- Vi vil gerne ekspandere. Vores ambition er, at der allerede inden 2019 er slut skal være en Bronuts-butik mere et andet sted i Danmark. Og så tager vi den derfra, lyder det med et smil fra de to venner.

Der bliver eksperimenteret med romkugler, Oreos, Kinder, Gifler, Snøfler og Toffifees for at finde de bedst mulige donuts til butikken. Foto: Bronuts
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce