Annonce
Aarhus

Investeringer for tre millioner kroner: Aarhus Bowlinghal imponerer med ny teknologi på banen

Hans Christensen har investeret i et nyt anlæg til Aarhus Bowlinghal, som er meget energivenligt. Energiforbruget er under under halvdelen af det gamle anlæg. Foto: Flemming Krogh
Hans Christensen har investeret tre millioner kroner i nyt anlæg til Aarhus Bowlinghal.
Annonce

AARHUS: Bum, bum, bum. Lyden af en 15 pund tung kugle, der rytmisk rammer et hårdt laminat-gulv med et tons tungt tryk, tager imod gæsterne i Aarhus Bowlinghal. Det er der ikke ændret på.

Men kigger man nærmere efter, ser man, at den dunkle hal har fået nye vægmalerier - inspireret af lokale seværdigheder. En række sorte iPad-skærme, der står ved hver bane, er også nye. De ellers ganske anonyme skærmene rummer et væld af nye muligheder for bowling-spillerne.

- Man kan vælge imellem en række måder at bowle på, som minder om baner i et computerspil. Det er en helt ny måde at spille på, fortæller Hans Christensen, indehaver af hallen i Eckersbergsgade bag Scandinavian Center.


Jeg vil ikke sælge bowlinghallen, der bidrager til aktiviteter for folk i alle aldre. Her er altid mennesker

Hans Christensen, ejer, Aarhus Bowlinghal


Denne formiddag er det en snes aktive seniorer, der skaber liv og aktivitet. De har formentligt valgt at bowle på den klassiske måde.

- Man vælger helt selv, hvordan man spiller med det nye system. Om man vil bowle på den normale måde eller som en del af en computerspil. I det nye system kan man dyste mod hinanden på forskellige baner. Man kan vælge et spil, hvor det gælder om at nedbryde hinandens middelalderborge, hvor man får succes ved at ramme sine kegler undervejs. Det er sjovt, fortæller Hans Christensen.

Annonce

Enkelt og effektivt

Hallens bagvæg skjuler den største forandring: I et langt rum - hvor publikum ikke har adgang - er der installeret en række nye maskiner, som hurtigt og præcist rejser keglerne op, når der er behov for det. Hver kegle har et tov monteret i toppen. Der ser måske gammeldags og simpelt ud, men det er moderne og effektivt.

- Maskinerne er fremstillet i USA, moderne bowlings hjemland. Inden corona-krisen besøgte jeg nogle messer derovre, hvor jeg fik inspiration til det nye system, hvor man også kan tilføre helt nye dimensioner til spillet via moderne computere, forklarer den 63-årige århusianer, der overtog bowlinghallen i den centrale del af byen i 1986.

Midtbyen har været under hastig udvikling igennem mange år. Adskillige lejlighedsprojekter er skudt op omkring den lave bygning, der huser bowlinghallen.

Annonce

Hallen skal bevares

Hans Christensen lægger ikke skjul på, at han har fået mange tilbud på at overtage bygningen igennem årene.

- Jeg vil ikke sælge bowlinghallen, der bidrager til aktiviteter for folk i alle aldre. Her er altid mennesker, siger Hans Christensen, der nyder synet af dagens aktive seniorer.

Inden Hans Christensen købte hallen i 80'erne rejste han rundt i USA og fik inspiration til at lave en god bowlinghal. Erfaringerne har han brugt igennem årene, og selvom han er i sit arbejdslivs efterår, har han svært ved at forestille sig et liv uden bowlinghallen. Det er ikke fordi, han selv er ihærdig inde på banen, men et liv udenfor arbejdsmarkedet tiltaler ham ikke.

- Jeg kunne sikkert lave en god handel, men så skulle jeg sidde derhjemme og kigge på en pose penge. Det er der ikke noget ved, siger Hans Christensen, som selv tager et spil med vennerne på banen indimellem.

Annonce

Ingen prisstigning

Investeringen på de tre millioner holder ham ikke vågen om natten, selvom han ikke lægger skjul på, at corona skaber visse udfordringer.

Spillerne opfordres til kun at bruge én kugle, som de grundigt spritter af, inden de spiller. De kan også spritte hænder undervejs, ligesom de ansatte gør området, hvor gæsterne opholder, grundigt rent flere gange i løbet af dagen.

Udgiften til det nye anlæg afspejler sig ikke i prisen på at spille. Priserne er uændrede, så Hans Christensen håber, at der kommer mange gæster til for at teste de nye maskiner.

Aarhus Bowlinghal har investeret i nye maskiner, som er driftssikre, så spillerne ikke mister tid, når en væltet kegle driller systemet. Foto: Flemming Krogh

- Maskinerne er hurtige og præcise, så folk risikerer ikke at skulle vente, hvis en kegle kommer til at ligge forkert, forklarer Hans Christensen, som også fremhæver stedets parkeringsmuligheder.

- Vi bor i centrum, hvor man nemt kan gå eller cykle til. Men da vi har vores egne p-pladser foran bygningen, er det ikke svært at komme hertil i bil. Så henter man blot en parkeringstilladelse, siger Hans Christensen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce