Annonce
Aarhus

Kæmpe kokainfangst til 100 millioner kroner på Aarhus Havn: 40 kilo beslaglagt i container

Kokainen skulle måske have været afhændet i Hamborg men havnede i Aarhus. Politiet vurderer, at fangsten på gadeplan kan løbe op i 100 millioner kroner ved salg til private. Foto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters/Ritzau Scanpix
Toldstyrelsen opdagede i efteråret mistænkelige pakker i en container på Aarhus Havn. De viste sig at være kokain. Hele 40 kilo, hvilket ville indbringe et tre-cifret millionbeløb
Annonce

AARHUS: Mere end 100 millioner kroner. Så meget kunne et parti kokain, som Toldstyrelsen beslaglagde på Aarhus Havn, sandsynligvis indbringe ved salg på gaden. Toldstyrelsen snusede 16. september sidste år sig frem til hele 40 kilo af det hvide stof på Aarhus Havn, hvilket er et af de største fund nogensinde i Danmark.

Det kunne have indbragt millioner af kroner på gadeplan.

Det var Toldstyrelsen, der sidste år opdagede nogle mistænkelige pakker i containeren. De kontaktede Særlig Efterforskning Vest, som i samarbejde med Toldstyrelsen foretog en ransagning og fandt de mange kilo kokain.

Ifølge Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, er der tale om et af de største beslag af kokain de seneste år, lyder det i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

- Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, siger han.

Annonce

Godt samarbejde på tværs af grænsen

Særlig Efterforskning Vest har siden beslaglæggelsen gennemført en intensiv, international efterforskning.

- Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret, siger politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen. Containeren var ankommet med skib fra Hamborg Havn, og formentlig var det ikke meningen, at den skulle ende i Aarhus. Brian Olsen er tilfreds med, at det lykkedes at få den store mængde narko væk fra gaden.

- Beslaglæggelsen af kokainen er resultatet af det gode samarbejde, som vi har med Toldstyrelsen, og er et led i vores indsats mod kompliceret grænseoverskridende kriminalitet, siger politiinspektøren.

Kokainen er ved at blive analyseret og afhængigt af resultatet, kan værdien vise sig at nå op i et trecifret millionbeløb. Særlig Efterforskning Vest efterforsker fortsat sagen og samarbejder i den forbindelse med tysk politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce