Annonce
Aarhus

Kæmpe kongelig interesse: Tilmelding til Royal Run på vej mod fordobling

Kronprins Frederik deltog sidste år i Royal Run i Aarhus sammen med 12.345 andre. Foto: Axel Schütt

Royal Run i Aarhus kan blive dobbelt så stor som sidste år, tyder interessen på.

AARHUS: Onsdag morgen den 16. januar blev det offentliggjort, at Kronprinsens Royal Run vender tilbage i 2019.

Efter blot et døgn havde næsten 4000 meldt sig til løbet i Aarhus, sidste år var det på samme tidspunkt godt 1700.

På landsplan lå tilmeldingen godt 3000 personer over sidste års tal på godt 14.000.

- Det fortæller os, at vores tro på den rolle, som Royal Run kan spille i dansk idræt ikke er ubegrundet. Vi havde en tro på, at folk gerne ville være med igen, men samtidig er det jo ikke en fødselsdag, vi fejrer. Der er kongelig deltagelse i færre byer, og vi har ikke informeret befolkningen forud for åbning af tilmelding, så vi betragter faktisk reaktionen fra folk som helt unik, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, arrangøren af Royal Run, i en pressemeddelelse.

Annonce

Royal Run

Afholdes 2. pinsedag, mandag 10. juni i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg.Kronprinsen åbner Royal Run med at løbe One mile (1,6 km) i Aarhus, hvor Aarhus 1900 er arrangør.

I Aarhus kan man deltage på One mile, 5 km og 10 km.

Blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Tilmelding lukker søndag 9. juni - læse mere på www.royalrun.dk.

Bred målgruppe

De foreløbige tal viser også, at 30 procent af de tilmeldte er førstegangsløbere, det tal lå på 17 procent på samme tidspunkt sidste år,

- Det er helt enestående, at vi igen ser, at vi når en bredere målgruppe. Det skyldes naturligvis, at Kronprinsen er enormt populær og appellerer til en stor del af danskerne, men det skyldes også, at Royal Run er for alle - om man vil løbe eller gå, om man er ung eller gammel, siger Jakob Larsen.

Direktøren mener derfor, at løbet har en markant betydning for hele løbe-Danmark.

- Royal Run henvender sig blandt andet til en målgruppe, der ellers ikke ville blive inspireret til at løbe og gå, og det er helt centralt for Bevæg dig for livet-visionen, der står bag løbet, og som arbejder for at få endnu flere idrætsaktive danskere. Vores fornemste opgave bliver nu at følge op på den store interesse med et målrettet aktiveringsarbejde, lyder det fra Jakob Larsen.

Sidste år deltog godt 12.000 i Royal Run i Aarhus, i hele landet deltog flere end 70.000.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce