Annonce
Aarhus

Kæmpe luciaoptog lyste op i Aarhus' gader

Torsdag bakkede Aarhus? frivillige ReThinkers op om byens julesatsning med et luciaoptog gennem midtbyen. Foto: Per Bille

Optoget gennem byens gader er udset til at blive en tilbagevendende tradition.

AARHUS: En hurtig søgning i Google viser, at der er lidt delte meninger om, hvad der er Danmarks største luciaoptog. Nogen siger 241 deltagere, mens andre mener, at 249 er det højeste antal i Danmark nogensinde.

241 eller 249? Torsdag aften blev den rekord i hvert fald slået, da 350 ens hvidklædte ReThinkere gik gennem Aarhus med lys i hænderne og en fire meter høj Luciabrud i spidsen. Aarhus var dog ikke alene om at prøve at slå den rekord, og faktisk blev luciaoptoget overgået et par andre steder i Danmark - især i Ringe på Fyn, hvor 1.000 mennesker var af sted med lys i hænderne og hvidt tøj på. I Kolding var der 512 af samme slags, så vi nåede ikke helt Danmarks største i Aarhus.

Luciaoptoget var arrangeret af byens frivillige ReThinkers, der ifølge frivillighedschef i VisitAarhus, Ulla Svenningsen Lund endnu engang formåede at skabe en fælles og unik oplevelse, der samtidig fik Aarhus til at lyse endnu klarere op på verdenskortet.

Akkompagneret af messingblæsere gled optoget sammen med Aurora Koret gennem midtbyen fra Bispetorvet gennem Strøget, over Sønder Allé og ned ad Rosenkrantzgade til Aarhus Street Food, mens hundredvis af borgere lod sig opsluge af det lysende geled.

Til tonerne fra sange som 'Nu tændes tusind julelys' og 'Lucia Sangen' tog optoget hul på en helt ny Aarhus-tradition.

- Målet er at øge interessen for byen og dens mange frivillige kræfter, men også at skabe en tilbagevendende juletradition, der spreder glæde og stemning blandt borgere, gæster og forretningslivet i Aarhus, siger Ulla Svenningsen Lund.

ReThinkers

ReThinkers blev til som optakt til kulturhovedsstadsåret 2017, hvor tusindvis af frivillige var med til at modtage de ekstramange gæster og sikre dem en god oplevelse.Det århusianske væksteventyr er fortsat ind i 2018, og med hjælp fra Salling Fondene er ReThinkers ligeledes fulgt med videre.

I dag tæller ReThinkers 1550 frivillige og er en integreret og vigtig del af byens gæsteservice. Samtidig er ReThinkers Europas største team af frivillige byværter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce