Annonce
Aarhus

Kæmpe nedbrud gav gratis p-pladser: Nu virker automaterne igen

Billetautomaterne var tidligere tirsdag brudt sammen, men virker igen. Foto: Tobias Heede Niebuhr
Der var penge at spare på de kommunale parkeringspladser. P-automaterne var brudt sammen og parkering var derfor gratis.

AARHUS: Det, som mange bilister dagligt drømmer om - nemlig gratis parkeringspladser - var hele tirsdagen en realitet i Aarhus.

Nedbrud på alle kommunale p-automater betød, at der var gratis parkering. Netværksfejlen er nu fikset, oplyser Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

For at mindske risikoen for misforståelser hos parkerende, vil der dog fortsat være gratis parkering indtil klokken 8 i morgen tidlig.

De sorte sække, som siden tirsdag formiddag har dækket p-automaterne, bliver fjernet i løbet af aftenen og natten.

Ifølge daglig leder af kommunens p-kontrol Joshua Krogager fik Aarhus Kommune meldingen om, at automaterne var ude af drift onsdag morgen lige før klokken seks.

- Siden har vores leverandør arbejdet på at finde fejlen og løse den, forklarede han tirsdag formiddag.

Det lykkedes så lidt efter klokken 14.

Bilister, der påbegyndte parkeringen under nedbruddet, vil naturligvis ikke blive tildelt p-afgifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce