Annonce
Aarhus

Begravelse samlede alt for mange: Politiet overvejer at sigte deltagere

Alt er spærret af. Politiet bevogter indgangene til Vestre Kirkegård. Foto: Jesper Bech
Torsdag eftermiddag var der kæmpe politiopbud på Vestre Kirkegård, hvor en begravelse samlede en kritisk stor menneskemængde.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi har torsdag eftermiddag været massivt til stede ved Vestre Kirkegård i Aarhus.

Betjente har bevogtet alle indgange til kirkegården, herunder også hovedindgangen hvor bilisterne er blevet stoppet og udspurt om deres ærinde.

Årsagen er, at en begravelse, der var planlagt til at begynde klokken 14.00, samlede så mange mennesker, at det overskred det maksimalt tilladte ved begravelser, som er 200 personer.

Annonce

Vendte tilbage igen

Østjyllands Politi havde i forvejen forudset, at der ville være stor interesse for at deltage i begravelsen, og ordensmagten var derfor allerede til stede, da begravelsen skulle til at gå i gang.


Politiet vil nu ud fra observationerne fra begravelsen vurdere, om der er grundlag for at foretage sigtelser af deltagerne til begravelsen.

Martin Løye, politiinspektør


Eftersom der ifølge politiets vurdering var flere end det tilladte maksimum, blev en del af de tilstedeværende bedt om at forlade det umiddelbare område, så antallet af personer kunne blive bragt ned på under 200.

Flere begyndte at gå fra stedet, men da begravelsen blev genoptaget, vendte mange retur, og begravelsen blev derfor atter afbrudt af politiet.

Foto: Jesper Bech

Efter deltagerne for anden gang var blevet bedt om at sprede sig, blev begravelseshandlingen til sidst gennemført.

- Politiet vil nu ud fra observationerne fra begravelsen vurdere, om der er grundlag for at foretage sigtelser af deltagerne til begravelsen, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi, Martin Løye.

Annonce

Det muslimske miljø

Begravelser og bisættelser er først for nyligt blevet omfattet af af egentligt forsamlingsforbud. Tidligere var det blot en anbefaling, at man ikke samledes i for stort antal.

Der har imidlertid været flere eksempler på, at begravelser i særligt det muslimske miljø har tiltrukket hundredvis af sørgende.

Eksempelvis stod flere hundrede mennesker skulder ved skulder ved begravelsen af digteren Yahya Hassan 5. maj - i øvrigt også på Vestre Kirkegård i Aarhus.

Og da den skuddræbte århusianske rapper Abukar Ali, med kunstnernavnet Schmur, blev stedt til hvile for knap en måned siden, var det med deltagelse af omkring 500 mennesker.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderede efterfølgende, at denne sidstnævnte begravelse kan have været med til at accelerere den igangværende smittespredning i Aarhus-området.

På den baggrund har Stiften spurgt Østjyllands Politi, om den aktuelle begravelse 20. august også har forbindelse til det muslimske miljø. Det bekræfter politiets presseafdeling er tilfældet.

Ifølge jp.dk er det en 22-årig mand, der er blevet begravet. Han blev 6. august fundet dræbt af skud i en bil ved Vårkjærparken i Viby i det sydlige Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce