Annonce
Erhverv

Kæmpe techfusion: Zitcom bliver til europæisk gigant og går efter Norden

Zitcom bliver i dag en del af den nystiftede techgigant, team.blue. Zitcoms CEO, Stefan Rosenlund, afslører, at Zitcom på to år vil gå efter tocifrede markedsandele i Norge og Sverige og fordoble antallet af kunder og medarbejdere. PR Foto
Ny europæisk techgigant er skabt efter fusion, hvor det danske hostingsselskan Zitcom er med - investorer vurderer værdien af giganter til over en milliard dollars.

Skanderborg: En ny europæisk techgigant, team.blue, er kommet til verden i en kæmpe fusion - og det danske hostingselskab Zitcom fra Skanderborg er med om bord.

Målet er tocifrede markedsandele i Norden og dobbelt op på kunder og medarbejdere på to år.

Bag team.blue, står belgiske Combell Group og hollandske TransIP. Med fusionen danner de et sjældent europæisk syn – en tech unicorn. Det vil sige en virksomhed, der af investorerne vurderes til en værdi på over en milliard dollars.

Annonce

Ambitiøs vækst

Zitcoms vej til milliardforetagendet går gennem en fusion i 2017 med Combell Group.

Dengang sikrede Combell Group sig førende sektorpositioner i Belgien, Holland, Danmark og Sverige.

I kølvandet af dagens fusion annoncerer Zitcoms CEO samt aktionær og medstifter af team.blue, Stefan Rosenlund, særdeles ambitiøse vækstplaner.

- I dag har vi foden indenfor på det svenske hostingmarked. Om to år vil vi meget gerne se tocifrede markedsandele i både Norge og Sverige og en fordobling af medarbejdere og kunder, siger Stefan Rosenlund.

Alle brands under Zitcom, såsom DanDomain, UnoEuro og ScanNet, bevarer deres navne, men fremover vil Zitcom blive kendt i Norden under navnet team.blue.

Zitcom sidder på halvdelen af hostingmarkedet til små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Team.blue betjener i dag 1,2 millioner kunder og beskæftiger 600 medarbejdere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce