Annonce
Sport

Kæmpe udrensning på vej i AGF

Halvdelen af spillertruppen, træneren, sportschefen, direktøren og flere i organisationen kan være fortid i fodboldklubben om få uger.

Annonce

»Ledelsesudrensning nu. I har ødelagt vores klub.«

Fansenes reaktion var ikke til at tage fejl af, da AGF for tredje gang på otte år i går røg ud af Superligaen med et brag og et beskæmmende 0-3 nederlag til Sønderjyske. Under kampen viste fansene deres utilfredshed med smædesange og bannere, og efter opgøret måtte sikkerhedsfolk og politi lukke hovedindgangen for at undgå, at rasende AGFs-fans trængte ind i VIP-området.

I minutterne efter nederlaget lovede AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais en hurtig evaluering af, hvordan det kunne gå så galt, men han ville ikke afsløre, hvorvidt evalueringen medfører fyringer.

Efter avisens oplysninger er der dog en kæmpe udrensning på vej i AGF på alle niveauer i klubben.

Cheftræner Jesper Fredberg får ikke sin kontrakt forlænget efter et forår, der har budt på ti nederlag på stribe, og i spillertruppen vil der komme store ændringer. Her vil spillere som Anders Kure, Casper Sloth, Danny Olsen og op til syv-otte andre spillere være på vej væk fra Fredensvang.

Samtidig tyder alt på, at sportschef Brian Steen Nielsen snart er fortid i klubben, ligesom sædet under direktør Jan Christensen er glohedt i en organisation, der formentlig for alvor kommer på skrump nu.

Nedrykningen kommer nemlig til at koste AGF i omegnen af 25 mio kr.

Penge som AGF ikke har, og derfor skal klubben snarest finde ny kapital. Enten gennem lån eller en aktieudvidelse. En opgave, der kan vise sig tæt på umulig, og spørgsmålet er derfor også, hvornår der igen bliver spillet superligafodbold i Aarhus.

Der er nemlig ingen garanti for, at klubben vender tilbage til landets bedste fodboldrække med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce