Annonce
Aarhus

Kæmpe udrykning: Voldsom villabrand nær container med gasflasker

Politi og brandvæsen måtte fredag eftermiddag rykke ud til en voldsom villabrand i Harlev ved Aarhus. Genrefoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Mandskab fra tre brandstationer er involveret i at slukke branden.

HARLEV: Politi og brandvæsen er fredag eftermiddag i stor stil rykket ud til en villabrand i Harlev ved Aarhus.

Det skriver TV2 Østjylland.

I første omgang blev et større område omkring villaen på Tåstrupvej afspærret, fordi brandfolk frygtede, at en stålcontainer med gasflasker ville blive ophedet.

- Der er acetylenflasker i containeren. Det er et stof, man bruger til at svejse, og det er yderst farligt, når det bliver opvarmet. Der er fare for, at flaskerne eksploderer, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Søren Møller, til TV2 Østjylland.

Klokken 16 er stålcontaineren blev kølet nok til, at der ikke længere er fare for en eksplosion, oplyser indsatslederen. Af samme grund er en større afspærring i området blevet fjernet.

- Det er fortsat afspærret omkring villaen på grund af nedstyrtningsfare, men der burde ikke være fare for borgerne i området, siger indsatsleder Søren Møller til TV2 Østjylland.

Østjyllands Brandvæsen har to sprøjter, tre tankvogne og 17 folk fra tre brandstationer, Galten, Hørning og Aarhus Syd, på stedet.

Branden er startet i en garage og har spredt sig til en villa. Der skulle eftersigende været et mindre tømrerfirma på adressen. Det er endnu uvist, hvorfor branden i garagen er opstået.

Branden blev anmeldt klokken 14.42.

Kilde: TV 2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Liveblog fra pressemøde: Politiet fortæller om de to forladte børn

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Annonce