Annonce
Aarhus

Kæmpe udrykning: Voldsom villabrand nær container med gasflasker

Politi og brandvæsen måtte fredag eftermiddag rykke ud til en voldsom villabrand i Harlev ved Aarhus. Genrefoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Mandskab fra tre brandstationer er involveret i at slukke branden.

HARLEV: Politi og brandvæsen er fredag eftermiddag i stor stil rykket ud til en villabrand i Harlev ved Aarhus.

Det skriver TV2 Østjylland.

I første omgang blev et større område omkring villaen på Tåstrupvej afspærret, fordi brandfolk frygtede, at en stålcontainer med gasflasker ville blive ophedet.

- Der er acetylenflasker i containeren. Det er et stof, man bruger til at svejse, og det er yderst farligt, når det bliver opvarmet. Der er fare for, at flaskerne eksploderer, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Søren Møller, til TV2 Østjylland.

Klokken 16 er stålcontaineren blev kølet nok til, at der ikke længere er fare for en eksplosion, oplyser indsatslederen. Af samme grund er en større afspærring i området blevet fjernet.

- Det er fortsat afspærret omkring villaen på grund af nedstyrtningsfare, men der burde ikke være fare for borgerne i området, siger indsatsleder Søren Møller til TV2 Østjylland.

Østjyllands Brandvæsen har to sprøjter, tre tankvogne og 17 folk fra tre brandstationer, Galten, Hørning og Aarhus Syd, på stedet.

Branden er startet i en garage og har spredt sig til en villa. Der skulle eftersigende været et mindre tømrerfirma på adressen. Det er endnu uvist, hvorfor branden i garagen er opstået.

Branden blev anmeldt klokken 14.42.

Kilde: TV 2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Genlæs livebloggen fra uddelingen af michelinstjerner: Flere Aarhus-restauranter beholdt stjernen

Annonce