Annonce
Aarhus

Kæmpebesøg med bagside: Gæster kritiserer Aros

Gæsterne står tæt ved indgang, elevator og trappe. Privatfoto
Folk går for tæt, og der er ikke sprit nok, mener flere gæster i juli på det århusianske kunstmuseum.
Annonce

AARHUS:  Aros havde det største besøg nogensinde i en måned, da 126.039 løste billet til kunstmuseet i juli. Men succesen ser ud til at have en bagside. Nu bliver museet mødt af kritik  på Facebook og Instagram: Folk går for tæt, og der er for langt mellem sprit.

Jonna Toft besøger ind imellem museet.

- Jeg var der i tirsdags, altså for en uge siden, og der var nærmest kaos... Alt, alt for mange mennesker, som skulle igennem de samme smalle korridorer for at komme ud til garderoben, ind til Boy, ind til udstillingerne og så videre, siger hun til Århus Stiftstidende og fortsætter:

- Der var alt for lidt afstand, for lidt sprit, og vi så nærmest ingen vagter. Museet har tilsyneladende ikke ændret på opstillingen af udstillinger. De er lige så snævre og klaustrofobiske som tidligere. I mine øjne er det under al kritik i den situation, vi står i nu med coronasmitte.

Det var meget tydeligt, at mange var utrygge, og der var nærmest en lidt aggressiv stemning mellem de besøgende, siger Jonna Toft, der for længst har sendt sin kritik til Aros.

- Jeg synes, man skal fortælle værten det først, når man har kritik. Det har jeg gjort, siger hun.

Annonce

Svar fra Aros

Fra Aros har Jonna Toft fået dette svar:

"Vi er opmærksomme på, at der på særlige tidspunkter er mange mennesker på museet. Vi har indsat ekstra personale på disse tidspunkter. Derudover opfordrer vi vores gæster til at holde afstand og til at tage trappen i stedet for elevatoren samt at følge ensretningerne i gallerierne og andre steder på museet. Vi opfordrer også til at besøge museet om eftermiddagen og om aftenen, hvor der typisk er færre mennesker.

Slutteligt er Aros jævnligt i dialog med de respektive myndigheder, som i sidste ende sikrer, at genåbningen af museet foregår på forsvarlig vis i forhold til gældende retningslinjer."

Aros har ikke haft timeslots som Moesgaard Museum og blandt andet Tirpitz, altså tidspunkter, der var bestilt på forhånd for besøget.

Museets forklaring er:

"Der har ikke på noget tidspunkt været flere mennesker på museet end tilladt. Myndighederne har været til stede og observeret forholdene, hvorfor det ikke har været aktuelt at indføre time slots. Vi understreger, at vi naturligvis er kede af, at nogle har følt sig utrygge ved at komme på museet."

Annonce

Indlæg på Facebook

Jonna Toft er ikke alene om kritikken. På Facebook skriver andre utilfredse gæster.

Elka van Bragt har skrevet dette indlæg på Facebok:

"Ved nu ikke, om Aros skal være stolt af dette (besøgstallet, red.) i den her coronatid. Jeg har besøgt museet i juli og blev chokeret over, hvor mange mennesker der var lukket ind. Der var vist ingen begrænsning på. Det var ikke muligt at holde afstand, og der var stort set intet håndsprit at finde. Det var på ingen måde at mærke, at vi faktisk stadig er i en tid, hvor vi skal passe på. Meget uansvarlig af Aros!"


Jeg har besøgt museet i juli og blev chokeret over, hvor mange mennesker der var lukket ind.

Indlæg poå Facebook


Annonce

Sindssygt mange

Majbritt Strandby Ziegler skriver sådan på Facebook til museet:

"Jeg var på Aros i torsdags og blev overrasket. Overrasket over, at der blev lukket sindssygt mange mennesker ind. De lange køer. Meget lidt sprit. Ingen afstand. Overfyldte trapper. Osv.

Jeg var på ingen måde imponeret over jeres corona-beskyttelse. Så på trods af årskort varer det meget længe inden, jeg kommer igen."

Mange i Olafur Eliassons "Your rainbow panorama". Privatfoto

Nanna Holm har denne kommentar på Facebook:

"Det (besøgstallet, red.) er selvfølgelig rigtig dejligt for museet, men jeg var dybt chokeret ved et besøg i starten af juli over, hvor mange der lukkes ind. Folk stod som sild i tønder i udstillingerne, det var umuligt at holde afstand på trapperne, der var ikke markering af 'færdselsretning' eller andre tiltag. Caféen flød med brugt service, og der var ikke mere håndsprit."

Susanne Kirchner skriver:

"Vi var også på vej ind på Aros torsdag i sidste uge. Grundet det store antal besøgende, besluttede vi at gå igen."

Annonce

Forsvar: Hvor ofte spritter du?

Der er også gæster, som forsvarer museet.

Anne Katrine Fredholm Lund skriver på Facebook:

"Sjovt at alle brokker sig over håndsprit... det er vel begrænset, hvad man behøver at røre ved, når man går rundt? Så hvor ofte har man reelt behov for at spritte? Og på toiletterne er der vel vand og sæbe ?

Og det med afstand er også svært bare i supermarkedet, men alle besøgende har også et ansvar. Hvis man følte, der var for mange mennesker, skulle man have taget et andet sted hen."

Regnbuen er populær, og mange bsøger den. Privatfoto
Annonce

Fuldt ud tilfreds

Ann Dorith Aaen Jensen forsvarer også Aros på Facebook:

"Jeg har besøgt Aros tre gange i perioden siden genåbningen og er fuldt ud tilfreds med Aros’ håndtering af situationen. Til gengæld ytrede jeg mig uden at blinke, når andre gæster tænkte, de da godt liiige kunne komme ind i elevatoren til min familie eller gik modsat retningen i udstillingerne."

Helga Thomsen har erfaringer med publikum. Hun skriver:

"Brok, brok. Er ansat i en genbrugsbutik. Dér er der ikke mange kunder, der spritter eller går den vej, pilen viser, og sidst, men ikke mindst, holder afstand, og der kan det da lade sig gøre hvis alle vil."

Besøget

  • I juli og til og med 9. august er der halv pris for entre på kunstmuseet Aros og andre museer.
  • Det har betydet et rekordbesøg på Aros for en enkelt måned med 126.039 gæster, der indløste billet - næsthøjeste er februar 2014 med 70.789.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce