Annonce
Aarhus

Kæmpegave: Fond donerer millioner til Gellerup-bibliotek

Takket være en donation på fem millioner kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, kan Gellerup Bibliotek indrette et særligt område for børn og unge. Visualisering: Schmidt, Hammer Lassen
A.P. Møller Fonden har doneret fem millioner kr. til nyt bibliotek i Gellerup. Pengene sikrer indretning af særligt område til børn og unge.
Annonce

GELLERUP: Når Gellerup Bibliotek åbner i det nye Sports- og Kulturcampus i Gellerupparken, bliver det med et nyt og moderne område, indrettet specielt til børn og unge.

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har givet fem millioner kr. til indretning af børnenes område.

- Det er en flot donation, der kommer til at give biblioteket nogle enestående rammer til glæde for brugerne. Biblioteket er ramme om viden, samvær og fællesskab, og med den nye afdeling sikrer vi, at biblioteket bliver en attraktiv og naturlig del af fleres opvækst, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for kultur og borgerservice.

Sammen med det nye børneområde indrettes der et såkaldt makespace. Det er et sted, hvor børn og unge kan stifte bekendtskab med kreativ kompetenceudvikling, problemorienterede processer og selvmotiveret læring.

Det sker ved at bygge, 3D-printe, programmere, reparere, designe og udvikle.

Annonce

Unik mulighed

- Gellerup Bibliotek er bydelens nye bibliotek og har et særligt fokus på at være et attraktivt sted for børn og familier. Med denne donation får vi en helt unik mulighed for at samskabe leg, læring og kulturoplevelser og styrke den demokratiske dannelse med børn, unge og deres familier i området, siger Marie Østergård, der er chef for bibliotekerne i Aarhus Kommune.

Gellerup Bibliotek bliver en del af det kommende Sports- og Kulturcampus. Visionen er at skabe det sted, som understøtter et godt og sundt liv for alle gennem rammer og tilbud indenfor sport, kultur og ophold.

Sports- og Kulturcampus placeres i Gellerupparken og forventes at få en afgørende betydning for udviklingen af området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Annonce