Annonce
Erhverv

Kæmpekongres om rehabilitering er på vej til Aarhus til efteråret

På kongressen vil man kunne opleve en bred gren af velfærdsteknologiske og rehabiliterende indsatser: Fra robotteknologi og exoskeletter over programmer til rehabilitering af kriminelle. Arkivfoto: Thomas Vilhelm
Med et mål om 2500 deltagere fra hele verden er det ambitionen, at Rehabilitation International Worlf Congress 2020 bliver den største faglige kongres afholdt i Aarhus nogensinde. For virksomheder inden for velfærdsteknologi betyder det samtidig en mulighed for at komme i tale med potentielle forretningspartnere verden over.

Aarhus: Når Rehabilitation International World Congress 2020 løber af stablen i starten af september, bliver det med Kronprinsesse Mary som protektor for kongressen.

Men det er ikke den eneste grund til, at kongressen kan være et besøg værd for særligt små og mellemstore virksomheder, der arbejder inden for velfærdsteknologi.

For selvom kongressen i bred forstand henvender sig til alle med interesse for rehabilitering, vil den også myldre med alt fra politiske beslutningstagere til NGO’er, forskere og andre små og mellemstore virksomheder, der har rehabilitering som omdrejningspunkt.

Det bliver dermed en enestående mulighed for at møde førende danske og internationale fagprofessionelle, udveksle ideer og opbygge netværk med ledende producenter, sundheds- og plejepersonale, offentlige myndigheder og organisationer, som alle har fokus på rehabilitering.

Det understreger Ivan K. Lauridsen, velfærdsteknologisk chef i Aarhus Kommune, som er formand for kongressens komité for udstilling og teknologi.

- Kongresser i Danmark af den størrelsesorden er meget sjældne. Så jeg kan kun opfordre til, at man involverer sig enten som deltager, udstiller eller frivillig, siger han og tilføjer, at kongressen sidst blev holdt i Edinburgh i Skotland for fire år siden.

Annonce

Den danske branche for hjælpemidler og velfærdsteknologi

Der findes over 300 hjælpemiddelvirksomheder i Danmark og op mod 1000 virksomheder, der beskæftiger sig med området.

Hovedparten af virksomhederne er mindre og mellemstore virksomheder, der samlet har et meget bredt og varieret udbud af produkter og serviceydelser.

I 2017 var 3600 ansat direkte i branchen, der samlet set omsatte for 5,1 milliarder kroner.

Der er en lang dansk tradition for at produktudvikling sker i tæt samarbejde med både de handicappede selv og deres organisationer. Resultatet er, at design, funktionalitet, kvalitet og brugervenlighed sættes i centrum.

Kilde: Danish Care – Brancheforeningen for hjælpemidler og velfærdsteknologi

Stort potentiale i Aarhus

At kongressen nu kommer til Aarhus, skyldes i høj grad turistorganisationen Visit Aarhus, der står bag ansøgningen til den internationale komité. Og med op mod 2500 besøgende fra hele verden, er turismepotentialet da også stort.

Men også det store forgrenede netværk af virksomheder, der arbejder med velfærdsteknolog i Aarhus, og som dermed kunne understøtte kongressens aktiviteter, har været medvirkende til, at den endelige beslutning faldt ud til fordel for Aarhus.

Kongressen kommer til at foregå i hverdagene 8.-10. september i Aarhus Congress Center og på Godsbanen og er arrangeret af den danske NGO Rehabiliteringsforum Danmark i samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland og MarselisborgCentret.

Gennem de tre dage vil man blandt andet kunne opleve faglige præsentationer, et stort udstillingsområde med fremvisning af forskellige velfærdsteknologiske løsninger, guidede ture til nærliggende rehabiliteringscentre, studiebesøg på virksomheder, kulturelle indslag og meget mere.

Næste gang bliver i Kina i 2022, hvor kongressens 100-års jubilæum vil blive fejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce