Annonce
Aarhus

Kæmpestor butik i to plan i Regina-bygningen

Regina-bygningen fra 1921 står overfor en større overhaling. Tidligere kontorer er ved at blive bygget om til boliger, og planen er også at omdanne blandt andet arkaden til en næsten 3.000 kvadratmeter stor butik i to plan.Foto: Jens Thaysen

De nye ejere af Reginabygningen vil nedlægge arkaden og indrette 3.000 kvadratmeter stor butik på Strøget. Byrådet tager stilling til planen onsdag.

AARHUS: Reginabygningen på Søndergade bliver hjemsted for en næsten 3.000 kvadratmeter stor udvalgsvarebutik i to plan, der efter alt at dømme får tøj og sko på hylderne.

Det sker, hvis byrådet onsdag beslutter, at den kendte Aarhus-bygning skal være et af de højst to steder i City, hvor der i perioden 2013-17 kan indrettes udvalgsvarebutik på mere end 2.000 kvadratmeter.

Bag planerne står Capital Investment A/S, der skal udvikle Reginabygningen, der for godt et år siden blev købt af kapitalforvalteren Standard Life Investment. Arbejdet med at indrette 27 lejligheder i en del af komplekset, hvor der tidligere var kontorer, er allerede i gang.

Regina-bygningen

Regina-bygningen er opført i 1921 på adressen Søndergade 53, hvor Frichs havde til huse, til det i 1919 flyttede frabrikken til Åbyhøj.Centralt i bygningen var biografen Regina-teateret. Derudover rummede huset hotel, restaurant, butikker og kontorer. Kaufmann var blandt de første butikker i bygningen i 1921 - og er der stadig.

Da biografen lukkede i 1983, blev arkaden med 19 butikker skabt gennem en ombygning.

Arkaden har længe ført en hensygnende tilværelse, og det er blandt andet den, der nu bliver bygget om og inddraget som del af en ny stor butik.

Hafnia Arkaden Foto: Jens Thaysen

Sko og tøj

Planen er, at den store butik skal indrettes dels i arkaden i stueplan, dels på 1. sal i den gamle biograf og i lokalerne mod Søndergade. Butikken får hovedindgang mod Søndergade.

Kristian Barlebo fra Capital Investment ønsker ikke at afsløre, hvem det er, der rykker ind i den store strøgbutik, men siger:

- Vi ender nok i noget med beklædning.

Tanken er, at hovedindgangen til den store butik skal være lige til venstre for det gamle indgangsparti. Den vil koste en del af Paw Skos facade mod Søndergade. Til gengæld er der lagt op til, at butikken kan brede sig bagud. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Hurtigt i gang

Hvis byrådet nikker ja, kan butiksombygningen gå i gang hurtigt. Den kræver ingen lokalplan - og skal være i gang inden udgangen af 2017, hvor den nuværende kommuneplan udløber.

- Vi er færdige med ombygningen til lejligheder og med begrønning af gårdrummet over den gamle biograf til foråret 2018, og stiler efter at være færdige med butiksombygningen nogenlunde samtidig.

Arkaden, der har ligget ret stille hen gennem en del år, er allerede tømt for lejere. Af den er det kun rotunden med Harlekin-statuen ved indgangen fra Sønder Allé, der bliver bevaret - efter ønske fra kommunens Kulturmiljøråd. Rotunden og Harlekin kommer så til at blive et element i det fremtidige butikslokale.

Arkadens rotunde med kuppeltag og Harlekin-figur skal bevares og bliver en del af det nye og store butikslokale. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Butikker mod Søndergade

Også mod Søndergade, hvor Paw Sko og Kaufmann - den sidste har haft adresse her siden Reginabygningen stod færdig i 1921 - har butikker, sker der ændringer. Planen er, at der fortsat skal være selvstændige butikslokaler, men et af dem skal afgive plads til en ny hovedindgang til den nye, store butik. Til gengæld bliver butikslokalet udvidet betragteligt bagtil.

- Det er alt sammen ting, vi skal have drøftelser med de eksisterende lejere om, hvor vi finder ud af, hvordan vi får det lavet bedst muligt, siger Kristian Barlebo, der understreger, at det i første omgang handler om at få rammerne for en ombygning på plads i byrådet.

- Derefter kan vi begynde at rette planerne til i detaljer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce