Annonce
Aarhus

Rekordhandel på Aarhus Ø: Halvfærdig bygning solgt for næsten en milliard kroner

Nicolinehus på Aarhus Ø er først færdig i slutningen af 2022. Allerede nu er næste alle 181 lejligheder i den sydlige bygning solgt, og nu har Formuepleje købt hele den nordlige bygning med blandt andet 60 lejeboliger, markedshal, fitnesscenter og p-kælder. Foto: Morten Svith
Største samlede ejendomshandel nogensinde i Aarhus: Formuepleje køber den ene Nicolinehus-bygning på Aarhus Ø for tæt på en mia. kr.

AARHUS: Tæt på en mia. kr.

Så meget har Formuepleje været på indkøb for på Aarhus Ø, hvor selskabet har købt den nordlige af de to terrasseformede bygninger i Nicolinehus, samt en stor del af stueetagen i den sydlige bygning.

Der er tale om den største samlede ejendomshandel i Aarhus nogensinde.

Annonce

Tæt på helt udsolgt

Nyindkøbet, der står færdigt til overtagelse om godt et års tid, kommer til at rumme 60 leje-lejligheder, markedshal, kontorer, butikker, restauranter, fitnesscenter og parkeringskælder.

Kontorerne er allerede lejet ud til Obton Group, der rykker ind med i omegnen af 300 medarbejdere. Firmaet forvalter milliard-investeringer i solcelleanlæg – og gennem selskabet Koncenton også i ejendomme.

Nicolinehus kommer blandt andet til at rumme den første dagligvarebutik på Aarhus Ø - en Føtex. Illustration: Aart Architects

I stueplan i Nicolinehus' sydlige bygning åbner Føtex en dagligvarebutik. De butikslokaler ejer Dansk Supermarked selv. Det er de  øvrige lokaler til butikker, caféer og restauranter i denne del af Nicolinehus, Formuepleje løber.

Med salget til Formuepleje har Bricks A/S, der er bygherre på Nicolinehus, allerede nu solgt stort set samtlige kvadratmeter i byggeriet. Af de 181 ejerlejligheder i den sydlige bygning er der nu kun 18 tilbage på hylderne hos ejendomsmægleren.

Annonce

Kvalitet med unik placering

Ejendomsdirektør i Formuepleje, Kristian Voldsgaard, fremhæver tre grunde til, at Formuepleje har købt en stor del af Nicolinehus:

- For det første er der beliggenheden. Den er helt unik. For det andet er investeringen attraktiv, fordi Nicolinehus er et kvalitetsbyggeri med mange forskellige funktioner og lejere. Det giver en tryghed for investorerne. Og for det tredje køber vi til en god pris, der kan give kommende investorer et skarpt afkast, siger han.

Formuepleje

Formuepleje er Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter med cirka 120 milliarder kroner under forvaltning og betjener cirka 18.000 kunder og investorer.

Formuepleje investerer i aktier, obligationer, virksomhedsobligationer og ejendomme.

Hovedsædet ligger i Aarhus, og der er cirka 115 medarbejdere, som primært har base i Aarhus og København.

Virksomheden blev grundlagt af Claus Hommelhoff og Erik Møller i 1986, mens Niels B. Thuesen har været administrerende direktør siden 2012.

Læs mere på formuepleje.dk

Formuepleje har netop åbnet tegningsperioden i en ny ejendomsfond, som skal finansiere en del af den store ejendomshandel. I første omgang åbner Formuepleje for investeringer i Nicolinehus Nord.

– Det er det hidtil største projekt i Formuepleje Ejendomme-regi, og det er et projekt, vi har enorme forventninger til. Vi er meget stolte over at kunne sikre vores investorer – nuværende som kommende – medejerskab af dette særdeles spændende byggeri. Vores investorer kan nu se frem til at blive medejere af en ejendom, som bliver det naturlige centrum på Aarhus Ø, siger Kristian Voldsgaard.

Annonce

Køber var tidligere Nicolinehus-sælger

Der skulle være en vis sikkerhed for, at han ved, hvad det er, han køber.

Den er den nordlige - og laveste -  af de to Nicolinehus-bygninger med boliger, kontorer og markedshal blandt andet, som Formuepleje har købt i en handel, der løber op i tæt på en mia. kr. Illustration: Aart Architects

Indtil for et års tid siden var Kristian Voldsgaard nemlig indehaver af Danbolig Aarhus City på Bruuns Bro, der har stået for salget af ejerlejlighederne i Nicolinehus.

- Jeg var med til at sælge de første 120-130 lejligheder i Nicolinehus, fortæller han.

For et års tid siden blev der solgt en lejlighed i Nicolinehus til jysk rekordpris: Små 24 mio. kr. for en lejlighed på 13. sal på omkring 320 kvadratmeter og med 240 kvadratmeter tagterrasse.

Annonce

Nyt centrum på Aarhus Ø

Bricks-direktør Martin Busk glæder sig over, at stort set hele Nicolinehus er solgt mere end et år før, byggeriet står færdigt.

Nicolinehus

Nicolinehus ligger på Aarhus Ø med lystbådehavnen til den ene side og Bassin 7 og Havnebadet til den anden side.

Tværs gennem byggeriets to terrasseformede bygningskroppe går et stræde – en grøn passage - der åbner huset mod resten af Aarhus. Her møder markedshallen, butikker og restauranter.

Nicolinehus rummer blandt andet:

• 181 ejerlejligheder (Nicolinehus Syd)

• 60 lejeboliger (Nicolinehus Nord)

• Markedshal med stader, specialbutikker og spisesteder

• Første dagligvarebutik på Aarhus Ø: Føtex

• Specialbutikker

• Restauranter

• Område med pool og sauna

• 2 etagers kælder med fitnesscenter og cirka 450 parkeringspladser.

• Skybar og restaurant

• Kontor/erhverv fordelt på tre etager.

Samlet størrelse: 40.000 etagekvadratmeter og derudover 25.000 kvadratmeter kælder.

Bygherre: Nicolinehus A/S (Bricks A/S)

Arkitekt: Aart Architects.

- Og jeg er særligt glad for, at køber her er Formuepleje. Nicolinehus har været et helt særligt projekt for Bricks og for mig personligt, siger Martin Busk og fortsætter:

-Vi deler en vision med Formuepleje om, at Nicolinehus skal være et naturligt centrum på Aarhus Ø med liv på gadeplan, i butikker, på udskænkningsstederne og de mange små grønne oaser. Et sted med stor mangfoldighed, og hvor det er rart at bo og arbejde.

Martin Busk regner med, at Bricks kommer til at hjælpe med at søsætte markedshallen, der i sine 25 boder, butikker og restauranter får fokus på mad og drikke.

- Jeg tror, at markedshallen bliver en stor succes. Vi er snart klar med meget spændende ting om nye samarbejdspartnere til markedshallen, siger Martin Busk.

Annonce

Next stop: Frederiks Plads

Bricks næste projekt tegner til at blive et byggeri i 25-26 etager som afslutning på Frederiks Plads. Efter planerne skal det primært indeholde boliger.

Den eksisterende lokalplan for Frederiks Plads tillader et højt erhvervsbyggeri på stedet. Den ønsker Bricks ændret til et højt boligbyggeri med erhverv på toppen.

- Så snart vi har en ny lokalplan, går vi i gang på Frederiks Plads, siger Martin Busk.Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Stødt på manchetterne foran tv-skærmen: Hvorfor gør man grin med alvorlige sygdomme?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv

Annonce