Annonce
Aarhus

Kæmpetelt er landet i Musikhusparken: Flying Superkids er flyttet til midtbyen

Sådan ligger det røde telt midt i parken mellem Musikhuset og rådhuset. Foto: Michael Svenningsen

Lige nu ligger der et stort telt i Musikhusparken. Og det er der to gode grunde til.

Annonce

AARHUS: Der har været skøjtebane, koncert og festuge i parken mellem Musikhuset og Rådhuset. Men lige nu er der så stort et telt, som vi aldrig har set tidligere. De århusianske Flying Superkids, der har hjemsted i Tilst, er rykket ind på det grønne område med det store, røde telt.

Det kan lige akkurat presses ned på området, præcis hvor skøjtebanen normalt ligger, ja, det har været nødvendigt at tage otte fliser op for at klemme teltet ind.

- Det er første gang, vi ligger her, siger direktør for Flying Superkids, Lars Godbersen, mens han, broderen og koreografen Svend, og det øvrige mandskab arbejder for at få teltet gjort klar til opvisninger de kommende dage samt et par andre events i teltet.

Flying Superkids


  • Flying Superkids har hjemsted i Tilst ved Bilka
  • Der er 400 medlemmer på 14 hold. Der er venteliste til alle.
  • Breddegruppen er fra 5 til 12 år.
  • Ældste deltager på opvisningsholdet er Jens August Thurm Nielsen på 23 år. Han er nu træner i foreningen.
  • Yngste deltager er otte år.
  • Flying Superkids er skabt i 1967 og har siden besøgt 38 lande.
Svend (til venstre) og Lars Godbersen diskuterer opsætningen af teltet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Optagelser

Der er især fokus på onsdag og torsdag, hvor der bliver lavet optagelser til en film om Flying Superkids.

- Vi har tilladt, at teltet er sat op i Musikhusparken af et par grunde. Dels skal der laves en film, som promoverer Flying Superkids i de mange lande, de besøger, og dels er der en forestilling for byens mange frivillige i anledning af Frivillighedsåret. Den foregår på fredag med 1000 pladser og tilmelding via nettet, siger Michael Jaap, der er presseansvarlig i Aarhus Kommunes afdeling for Kultur og Borgerservice.

- Onsdag og torsdag optages filmen, der skal sælge Superkids i udlandet - og dermed også Aarhus, oplyser Lars Godbersen.

- Vi synes, det vil være rigtig god reklame for Aarhus, at kunstmuseet Aros, Musikhuset Aarhus og rådhuset er med på filmen, siger Michael Jaap, der understreger, at placeringen i Musikhusparken er en engangsforeteelse. Det sker ikke igen, understreger han.

- Dette års forestilling bliver optaget til TV2 og Netflix og tv-stationer over hele verden. Vi producerer nogle optagelser onsdag kl. 18.30-20.30, hvor vi har forpremiere. Vi er utroligt glade for placeringen i parken, fordi vi derved får mulighed for at åbne udsendelsen med dronebilleder af Aarhus' skyline by night samt fra overflyvningen af vores telt og de flotte bygninger, siger Lars Godbersen.

På scenen. Svend (til venstre) og Lars Godbersen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Intime forestillinger

- Vi ligger i parken til og med søndag, siger Lars Godbersen.

De flyvende børn har allerede været i København, Esbjerg, Aalborg og Aarhus i denne sæson. I udlandet har de besøgt Libanon, Norge, Tyskland og Polen.

- Siden begyndelsen i 1967 har vi besøgt 38 lande, siger Lars Godbersen.

Når truppen rejser, er der 26 artister med. Nogle gange er de en del af et andet show, for eksempel i Tyskland og sidste år i Bangkok. Største tilskuertal har været 4500 og 4700 på Cypern.

- Men det er for mange. Vi vil hellere vise mere intime forestillinger, hvor folk er tæt på de optrædende som denne gang i Aarhus, hvor der er plads til 1000, siger Lars Godbersen.

Oplysninger om forestillingerne i Aarhus på www.flyingsuperkids.com

Kasser med forskelligt udstyr ligger klar på pladsen, hvor Svend Godbersen står til venstre og broderen Lars til højre. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce